Seeds ‘popper opp’ på Fornebu S

Et enkelt, godt lunsjalternativ de mener er «fremtidens mat».

07/11/22 Uncategorized

En jordomseiling ga Magnus Parmann og kjæresten Linn inspirasjon til et nytt cafékonsept.

 

Har du sett den nyåpnede popup-caféen Seeds på Fornebu S – og kanskje vært innom selv? Seeds er en café og spisested med lokal opprinnelse: I 2019 etablerte de seg på Punkt, og nå tar de steget inn på Fornebu S. Seeds tilbyr plantebasert – og langt på vei økologisk – mat; de bruker grønnsaker, belgfrukter, nøtter og frukt i rettene. Verken egg, melk eller animalske produkter finnes i rettene – og dessuten er de alle glutenfrie, og lages på Seeds’ eget kjøkken.

Magnus Parmann er deleier og administrativt ansvarlig hos Seeds, og forteller at de satser på «fremtidens mat».

– Vi har jo akkurat det enkle, gode lunsjalternativet. Du må ikke sette deg på en restaurant eller gå på Meny i salatdisken. Du kan faktisk få en bærekraftig, plantebasert, veldig god bowl med linser, bønner, kikerter, frukt og grønnsaker. Selv om «fremtidens mat» ofte sies å være larver, så må man altså ikke spise det; man kan faktisk spise noe ganske mye mer appetittelig!

På Fornebu S vil Seeds fokusere mer på lunsj og lunsjretter ­som ikke koster for mye, men er veldig gode. Andre retter blir for eksempel gryter og bowls.

– Jeg er jo opprinnelig fra kite-bransjen i Oslo, og har jo dratt med meg den stilen til Seeds. Mange synes det er attraktivt og gøy med surfebrett, palmer og hyggelig karibisk atmosfære. Det skal ikke være hvite duker og veldig stylet; vi trives med denne ‘looken’.

 

Nye retter på menyen

Seeds ble startet etter en jordomseiling Magnus og kjæresten Linn dro på i 2017. Seilbåtens eneste kjøleboks holdt lunkne 10 grader, og da ble de to eventyrerne nødt til å finne gode løsninger for hvilke måltider de skulle spise: De startet en ny livsstil basert på grønnsaker, bønner og andre belgfrukter. Vel hjemme i Norge så de hvordan mange spiste mye kjøtt; dermed ble Seedscafe opprettet av Magnus og hans kollega Linda Olofsson, som frem til da jobbet på kitebutikken Fluid. Hun sluttet i Seedscafe etter et år, så i dag eier Magnus cafeen alene.

– Konseptet vårt har vært det samme hele veien; plantebasert bærekraftsmat som ikke skal være altfor dyrt, og laget av folk som ikke er kokker. Så har jo fokuset etter hvert gått litt mot bedrifter og catering, fordi det er mange bedrifter som ønsker bærekraftige måltider. Vi ser mer av disse kundene nå.

I tiden fremover vil besøkende som stikker innom Seeds få muligheten til å prøve flere forskjellige retter.

– Vi håper å få klart en del nye retter, og det er lettere å gjøre det her på senteret. Vi har store ambisjoner ­­– og gleder oss til å se hvordan det går fremover. Så da er det jo bare å ønske velkommen til Seeds!

 

 

Logg inn