10 «must have» kjøkkenprodukter

Vi har funnet de 10 beste kjøkkenredskapene for effektiv tilberedning og maksimal kokkeglede!

13/10/22 Informasjon Mat og servering

Vi er mange som har vært i samme situasjon; et ønske om å bli en mesterkokk på kjøkkenet har ledet inn i fristelse og ført til innkjøp av enda et nytt, fancy kjøkkenredskap. Likevel lurer tvilen; er det virkelig dette redskapet du trenger? Listen under presenterer deg for 10 redskaper vi mener vil dekke de aller fleste behov — og forhåpentligvis inspirere deg til å lage de lekreste retter i tiden fremover. Vel bekomme! 

Kjøkkenkniv i japansk høykvalitets stål

Det er ikke til å komme bort ifra, en god kjøkkenkniv laget av kvalitetsstål er et av de desidert viktigste, om ikke det aller viktigste verktøyet alle burde ha på kjøkkenet. En sløv kjøkkenkniv som ikke er godt tilpasset håndflaten… vel, det kan være nok for mange til at lysten på matlagingen forsvinner ut kjøkkenvinduet. Hos Traktøren anbefaler derfor det japanske knivmerket Kai Shun, og grunnen til det er enkel: dette knivmerket kommer til stadighet øverst på pallen i ulike tester av kjøkkenkniver verden over!

NB! En Kai Shun-kniv fremstår som et noe kostbart produkt, men tatt i betraktning at produktet er av høy kvalitet og vil vare i generasjoner, er dette en langsiktig investering i effektive og gode matopplevelser — også langt inn i fremtiden.

 

Stekepannen som lager perfekt stekeskorpe

På samme måte som en god kjøkkenkniv, er en god stekepanne noe man alltid vil trenge til de aller fleste retter man skal lage på et kjøkken – enten det er til frokost, lunsj eller middag. Det finnes et stort utvalg av stekepanner på markedet, både råjernspanner — med teflon og keramisk belegg — stål og jernpanner. Hver panne har sine fordeler og ulemper, og befinner seg i ulike prisklasser. Hos traktøren har de fått inn en helt ny modell som heter Scanpan Tech 10. Denne har en helt spesiell coating som tåler høy varme, med et ru og sterkt belegg som fører til at man oppnår en langt bedre stekeskorpe og saftigere kjøtt og fisk. Med denne stekepannen unngår du at maten «kokes» — og får et optimalt stekeresultat hver eneste gang! (NB! Scanpan sitt belegg tåler også oppvaskmaskin)

Er man påpasselig og forsiktig med panner som denne, for eksempel ved å ikke bruke skarpe gjenstander på belegget, vil man kunne forlenge stekepannens levetid betraktelig.

 

Hellstrøms favorittgryte

En god gryte er åpenbart et allsidig produkt som kan brukes til å tilberede mengder av ulike ingredienser og retter. For å gjøre valget enkelt blant alle de produktene som finnes i markedet, har Traktøren funnet frem til den perfekte gryten – nemlig en Staub støpejernsgryte. Dette merket har sin opprinnelse fra Frankrike, og er et merke som brukes av Hellstrøm selv — som en av hans absolutte favorittprodusenter innen kjøkkenutstyr.

Det spesielle med denne gryten er at den kan brukes både til steking, baking og koking, samt at den har en spesiell patentert løsning med små «knotter» på innsiden av lokket. Disse knottene sørger for at kondensert damp renner tilbake jevnt fordelt over maten – som gjør at maten blir ekstra smaksrik og saftig! Gryten finnes i flere ulike størrelser og kan brukes på alle varmekilder, inkludert induksjon og i ovnen opp til 250°C.

Da den er laget i et lekkert design, er den også spesielt godt egnet å servere i på et middagsbord!

 

Mandolin – Kutt perfekte skiver

Fremfor å benytte seg av den tradisjonelle kjøkkenkniven, som krever en stødig hånd og presisjon, kan det å benytte en mandolin være et ekstremt godt arbeidsverktøy. Når man kutter og skjærer med kniv, bruker man som regel øyemål — som ofte kan gi varierende resultater for utrente hobbykokker. Med en mandolin kan du derimot kutte grønnsaker langt raskere og med høy presisjon. Én av de store fordelene er at man kan kutte akkurat like skiver i samme størrelse – enten man skal kutte grønnsaker eller ost.

 

Minihakkeren som kutter raskt, risiko- og luktfritt

En minihakker er et utrolig praktisk produkt som hjelper deg med å kutte både urter, frukt og grønnsaker i en fei!  Den fungerer slik:

Man legger innholdet inn i boksen, drar i snoren som igjen sørger for at to bevegelige knivblader begynner å rotere, og dermed hakker innholdet i mindre biter. Alt som er ferdighakket havner i samme beholder på innsiden. Dette er en perfekt måte å kutte alle grønnsakene til fredagstacoen! Ved å bruke en minibakker forblir også all lukt og smak i beholderen, slik at man unngår å få løklukt på fingrene eller at smaken av løken smitter fra skjærefjøl over til andre råvarer. En minihakker er også veldig godt tilpasset dem som er redde for å kutte seg, da det ikke er noen fare for at minihakkeren skader verken kokken eller assistentene.

 

Blenderen som får det til å flyte på kjøkkenet

Å gå til innkjøp av en kraftig blender anser vi som en av de beste investeringene, da blenderen sannsynligvis vil bli en av de dine aller mest brukte redskap på kjøkkenet. En blender er veldig allsidig — og kan brukes til å lage enormt mye forskjellig. Bare se her:

  • Smoothies
  • Drinker
  • Supper
  • Kake og vaffelrøre

I tillegg kan man også knuse is eller andre ingredienser, for eksempel mandler for å lage mandelmel.

Hos Jernia anbefaler de blenderen Wilfa PB2B-P1200: denne blenderen har en kapasitet på 1,5 liter, en kraftig 1200 W ProGrade-motor og en slitesterk BPA-fri mugge som tåler temperaturer på opptil 100° C. Ønsker du en skikkelig kraftig og rask motor som håndterer det meste av fryste og harde ingredienser? Da bør man aller helst velge en over 1000 W og 20 000 RPM – slik som Wilfa P2B2B-P1200, avbildet ovenfor.

For flere oppskrifter gå til https://www.wilfa.com/no/oppskrifter/blender

  

Kjøkkenmaskinen – multitalentet klart for de fleste formål

En kjøkkenmaskin er definitivt en av de mest allsidige kjøkkenapparatene man kan eie. Med riktig tilbehør får du faktisk muligheten til å variere matlagingen som aldri før, og lage nye retter på løpende bånd. En kjøkkenmaskin lar deg blant annet elte deig til kaker, brød og pasta, kutte grønnsaker, piske krem, kverne ditt eget kjøtt og presse juice; rett og slett de aller fleste prosesser som er knyttet opp imot matlaging på et kjøkken.

Hos Jernia anbefaler de Kenwood Chef XL med en sterk motor på 1200W og 6,7 liter bolle. Til denne kjøkkenmaskinen har du mulighet til å kjøpe mer enn 20 forskjellige typer tilbehør og det medfølger både blender og egen kjøttkvern.

 

Steketermometeret – sikrer perfekt stekt kjøtt og fisk

Mange som lager mat og følger oppskrifter, tar ikke høyde for faktorer som hvor kald eller tykk råvaren er — sett opp imot steketid — når de setter den inn i ovnen. Med et steketermometer kan man måle kjernetemperaturen (den indre temperaturen) i kjøttet eller fisken og når riktig kjernetemperatur er nådd, vet man med 100% sikkerhet at det er perfekt stekt. Det er faktisk helt umulig å ikke få et perfekt tilberedt måltid hver eneste gang. Traktøren anbefaler også et slikkepottermometer, som blant annet kan brukes til baking, for å sikre at deigen til baksten oppnår en riktig temperatur.

 

Imponer gjestene med pastamaskin og hjemmelaget pasta

I de fleste norske hjem er pasta en kjærkommen middagsrett som høyst sannsynlig nytes minst én gang i uken — for eksempel servert som spaghetti, gnocchi eller tagliatelle. Det å lage egen pasta er faktisk ikke så vanskelig som mange tror, da det består kun av de tre ingrediensene egg, mel og salt. Så hvorfor ikke ta steget helt ut og gå for å lage fersk, egenlaget pasta — som rulles ut i ens egen pastamaskin? Dette garanterer vi vil imponere både familiemedlemmer og middagsgjester; langt i fra alle har sett eller prøvd å lage pasta fra grunnen før.

Airfryer – Sunn og rask tilberedning

Air Fryer er blitt et utrolig populært kjøkkenapparat i markedet de seneste årene, og det er ikke uten grunn. En Air Fryer friterer nemlig råvarene på samme måte som normal frityrsteking, men bruker bare en bare en liten mengde olje. Dette betyr at Air Fryer lager maten på en sunnere måte; man minsker antallet kalorier, og reduserer mengden fett med inntil 90%. Det finnes ingen begrensninger på matvarer som kan tilberedes i Air Fryer; den håndterer både frosne og romtempererte råvarer, som for eksempel grønnsaker, fisk og kjøtt.  Har du ikke gått til innkjøp en slik enda? Da er dette et av våre beste tips til hva du kan sette på ønskelisten for julegaver.

Logg inn