Mange av oss sitter på hjemmekontor, og vi trenger vel alle å unne oss litt ekstra om dagen. La deg inspirere i lunsjtiden med noen skikkelig gode retter. Sammen med Meny her på Fornebu S gir vi deg 5 gode og enkle oppskrifter!
Unn deg en ekstra digg lunsj med disse smakfulle oppskriftene fra Meny!
Mange av oss sitter på hjemmekontor, og vi trenger vel alle å unne oss litt ekstra om dagen. La deg inspirere i lunsjtiden med noen skikkelig gode retter. Sammen med Meny her på Fornebu S gir vi deg 5 gode og enkle oppskrifter!
En enkel og fristende salat med babyspinat, skivet avokado, kiwi og hurtigsyltet rødløk. Smakfullt og sommerlig.
1 stk rødløk
1 stk lime
1 ts sukker
Salat
1 pose babyspinat
1 stk avokado
2 stk kiwi
100 g granateplekjerner
50 g ristede pinjekjerner
salt
nykvernet pepper
Lag syltet rødløk først. Del limen i to. Klem ut saften og bland med sukker. Finsnitt rødløk, bland godt med limesaften og la stå i ca. en halv time. Rens avokado og kiwi. Del i to og skjær i skiver. Anrett babyspinat, avokado, kiwi og hurtigsyltet rødløk på to tallerkener. Topp med granateplekjerner, pinjekjerner, salt og pepper før servering.
Oppskrift fra Meny.no
Ta med påsken inn i hverdagen også, med dette smakelige smørbrødet med innslag av appelsin og mozarella.
2 skiver skiver av ferskt brød
0,5 stk mozzarella
0,25 stk appelsin
25 g granateplekjerner
Frisk basilikum – kan sløyfes
Litt feldsalat
Skjær to skiver ferskt brød. Ha fersk mozzarella, skivet appelsin, litt feldsalat og granateplekjerner på den ene skiven, og legg den andre skiven over. Klart til servering!
Oppskrift fra Meny.no
Ta toasten til nye høyder med denne spennende utgaven.
4 skiver brød
100 g cheddar ost
1 stk avokado
25 g chorizo gjerne Jacobs Utvalgte
Ruccola
Mos avokadoen utover de to underrste brødskivene med en gaffel. Smak gjerne til med litt presset lime, salt og pepper. Legg over noen skiver med cheddar og chorizo, og topp med frisk ruccola. Legg de to andre brødskivene på toppen som et smørbrød. Stek i en stekepanne i litt smør til toasten er gyllen og osten har smeltet.
Gir 2 toasts
Oppskrift fra Meny.no
En kjapp og sunn rett som fungerer like godt til lunsj som til kveldsmat.
2 stk avokado
4 stk egg
Salt
Pepper
Chiliflakes
Gir 4 halve avokadoer
Start med å dele avokadoene i to og fjern steinen. Grav ut litt av avokadokjøttet så eggene får plass. Forvarm stekeovnen til 200 grader.
Ha de halve avokadoene i en ildfast form. Pass på at de ligger stødig, støtt dem gjerne mot formens side og hverandre.
Knekk ett egg om gangen i en bolle, og hell så forsiktig over avokadoen.
Stek avokadoeggene på 200 grader i ca 20 min eller til eggehvitene er helt faste. Stek litt lenger om du ønsker fast eggeplomme. Dryss over chiliflak og spirer. Server med tomat og sprøstekt bacon.
Oppskrift fra Meny.no
Løft lunsjen med en deilig smoothie bowl. Denne har både silkemyk yoghurt og digg granola-crunch!
Jordbær og bringebær (til sammen ca. 2,5 dl)
500 ml yoghurt med vanilje
1 stk banan
Topping
50 g kokosmasse
200 g jorbær
300 g granola
200 g bringebær
Gir 4 bowls.
Ha alle ingrediensene i en blender og kjør til en glatt smoothie. Hell over in en bolle. Deretter danderer du med kokosmasse, friske bær og granola på toppen.
Oppskrift fra Meny.no