Oppskrifter: Opplysningskontoret for frukt og grønt
Smoothie bowl med mango
Kjært barn har mange navn. Fornorsk gjerne til smoothie-bolle eller smoothie-skål – smaken er uansett upåklagelig! Når smoothies serveres på denne måten, er konsistensen litt tykkere, og toppingen viktig. En vakkert pyntet skål er et herlig syn for øynene.
4 porsjoner
4 dl Biola yoghurt naturell
2 stk appelsin uten skall
2 stk mango
2 stk avokado
16 stk valnøttkjerner
2 stk kiwi
2 ss havregryn
4 ts sesamfrø
Skrell og fjern steinene i mango og avokado. Skrell kiwi. Skjær alt i biter, men spar noen biter av mango og kiwi til topping.
Resten av ingrediensene, unntatt sesamfrøene, kjøres i en blender eller smoothiemaskin til det blir en jevn og tykk smoothie.
Hell over i porsjonsskåler og pynt med skivene av mango og kiwi. Avslutt med å drysse over sesamfrø, og server med én gang.