Lær deg å lage hjemmelaget pasta

Vi presenterer utstyret, oppskriftene og smakene du trenger!

28/04/21 Mat og servering

Tradisjonsrik, mettende og herlig. Med endeløse varianter, og herlige smakstilsetninger, har pasta blitt ett av våre kjæreste middagsvalg. Ofte kjøper vi den ferdigprodusert, men den ferskeste og beste pastaen lager du selv. Her presenterer vi utstyret du behøver for å lage din egen pasta, samt noen herlige pastaoppskrifter.

Imponer deg selv, og andre

Skal du bli en mester på å produsere pasta hjemme, så behøver du riktig verktøy for jobben. Hos Traktøren kjøkkenutstyr og Jernia Fornebu S finner du utstyret du trenger for å sette i gang med pastaproduksjonen. Tykkelse og type stiller du inn etter ønske. Her får du enkelt laget deilig hjemmelaget pasta som spagetti, nudler og lasagneplater.

Utstyr til ravioli

Når ingrediensene er blandet og pastaen ferdig rullet gjennom pastamaskinen, gjelder det å produsere den pastaen du ønsker på smak og form. Hos Traktøren finner du et godt utvalg raviolikuttere, slik at du kan forme pastaen enkelt og greit. Disse har avrundede trehåndtak for komfortabelt grep.

 

Slik lager du hjemmelaget pasta

Direkte oversatt fra italiensk betyr pasta deig. I denne utgaven lærer du hvordan du lager tagliatelle med eller uten pastamaskinen.

Dette trenger du:

• 175 g hvetemel
• 0,5 ts salt
• 2 stk romtempererte egg
• 0,5 ts matolje

Slik går du frem:

• Sikt melet i en liten haug på arbeidsbordet. Lag en fordypning midt i haugen og ha i salt, egg og olje. Bland ingrediensene sammen med en gaffel.
• Deretter knar du deigen i ca 5 minutter, til den blir sammenhengende, myk og smidig. Bruk hendene. Deigen må ikke føles tørr og om den klistrer seg til bordet eller hånden, tilsetter du litt mer hvetemel. Deigen skal være myk og elastisk og ha «blankt» utseende. Sett deigen til side, og la den hvile minst 20 minutter før du kjevler den ut så tynt og jevnt som mulig.

• Brett deigen i tre. Bruk en linjal og skjær ca. 1 cm brede bånd (tagliatelle) med en pizzatrinse. Du kan selvfølgelig også bruke en pastamaskin, dersom du har det.

• Kok pastaen i fosskokende vann til den er ferdig. Vanligvis tar dette bare fire-fem minutter. Avhengig av størrelsen på pastaformen.

Oppskriften er hentet fra Meny.

Løft nivået et steg høyere med denne oppskriften på Tortellini som du lager med utstyr fra Traktøren:

 

 

 

Tortellini eller ravioli med kylling og pesto

Tortellini med kylling og pesto er en veldig god og enkel middag for hele familien, som lages på kort tid. Topp med ruccola og revet eller skivet parmesan. Tortelloni eller ravioli kan brukes.

Dette trenger du

• 4 porsjoner tortellini
• 4 ss pesto
• 2 never ruccula
• 2 stk kyllingfilet
• 4 ss ristede pinjekjerner
• 100 g parmesan, revet

Slik går du frem

• Kok tortellinien etter anvisningen på pakken. Hell av vannet og vend pestoen inn i den varme tortellinien. Stek kyllingen i en panne med olje.

• Topp tortellinien med ruccola, skiver av stekt kyllingfilet, pinjekjerner og parmesan.

• Server gjerne retten med ferskt brød og granateplekjerner til.

Oppskrift fra Meny.

 

 

Løft smaken med perfekte olivenoljer for pasta

Har du vært innom Olivelle (sett inn lenke til butikk) her på Fornebu S? Olivelle er et familieeid selskap som spesialiserer seg på utsøkte olivenoljer, balsamico-eddiker og andre kulinariske smaksopplevelser. Det perfekte tilbehøret til pastaen med andre ord! Olivelle er eksperter på smak, og spesielt når det gjelder Italia-inspirerte retter. Om pasta står på menyen er konsepter virkelig et sted du bør innom før du setter i gang med matlagingen.

Buon appetito!

  • Stikkord: Jernia, Meny, Olivelle, Pasta, Traktøren

Logg inn