Direkte oversatt fra italiensk betyr pasta deig. I denne utgaven lærer du hvordan du lager tagliatelle med eller uten pastamaskinen.
Dette trenger du:
• 175 g hvetemel
• 0,5 ts salt
• 2 stk romtempererte egg
• 0,5 ts matolje
Slik går du frem:
• Sikt melet i en liten haug på arbeidsbordet. Lag en fordypning midt i haugen og ha i salt, egg og olje. Bland ingrediensene sammen med en gaffel.
• Deretter knar du deigen i ca 5 minutter, til den blir sammenhengende, myk og smidig. Bruk hendene. Deigen må ikke føles tørr og om den klistrer seg til bordet eller hånden, tilsetter du litt mer hvetemel. Deigen skal være myk og elastisk og ha «blankt» utseende. Sett deigen til side, og la den hvile minst 20 minutter før du kjevler den ut så tynt og jevnt som mulig.
• Brett deigen i tre. Bruk en linjal og skjær ca. 1 cm brede bånd (tagliatelle) med en pizzatrinse. Du kan selvfølgelig også bruke en pastamaskin, dersom du har det.
• Kok pastaen i fosskokende vann til den er ferdig. Vanligvis tar dette bare fire-fem minutter. Avhengig av størrelsen på pastaformen.
Oppskriften er hentet fra Meny.
Løft nivået et steg høyere med denne oppskriften på Tortellini som du lager med utstyr fra Traktøren: