Varmere temperaturer gjør at vi gjerne ønsker en lettere lunsj fylt med fargerike grønnsaker og ferske råvarer. Alle salatene lager du på under 20 minutter, og ingrediensene finner du hos våre matbutikker her på Fornebu S.
Her får servert tre av sommerens lekreste salater, og selvfølgelig tilbehøret som tar de enda et hakk høyere!
Varmere temperaturer gjør at vi gjerne ønsker en lettere lunsj fylt med fargerike grønnsaker og ferske råvarer. Alle salatene lager du på under 20 minutter, og ingrediensene finner du hos våre matbutikker her på Fornebu S.
Dette trenger du:
• 200 g kylling salatkjøtt
• 1 pakke romano mix
• 200 g vannmelon, i terninger
• 1 pakke apetina snack med hvitløk og oliven
• 0,5 stk rødløk, hakket
Slik går du frem:
• Ha salat, grillet kylling, vannmelon i terninger og apetina ost i en salatbolle.
• Bland lett sammen og server. Denne lager du på under 20. minutter!
Dette trenger du:
• 200 g fetaost
• 0,5 stk agurk
• 400 g tomater
• 1 stk rødløk
• 100 g sort oliven
• 1 stk paprika rød
• 1 stk paprika grønn
• 1 stk paprika gul
• bladpersille
• frisk mynte
• oregano
• olivenolje
Slik går du frem:
• Vask alle grønnsakene og skrell løken. Del grønnsaker i jevne biter eller skiver.
• Del salaten i tynne strimler. Kutt alle grønnsakene i biter. Dander grønnsakene på tallerkener eller i en stor bolle.
• Topp med fetaost i grove biter, og dryss over oliven og hakkede urter.
• Serveres med god olivenolje og litt eddik til å dryppe over.
Dette trenger du:
Marinade
• 1 stk lime , kun saften
• 0,5 stk rød chili , evt mer etter smak
• 1 ts fersk ingefær, finrevet eller finhakket
• 0,5 dl soyasaus
• 1 ss honning
• 1 ts sesamolje
Salat
• 2 pk VegMe italiensk biff
• 1 pose grønnkål mix
• 1 stk vårløk
• 40 g granateplekjerner
• 15 g pinjekjerner
• frisk bladpersille, hakket
• 1 ss nøytral olje til steking
Slik går du frem:
• Finhakk chili og riv ingefær fint på et rivjern. Ha alle ingrediensene til marinaden i en liten kjele og kok opp. La småkoke på middels til lav varme i ca. 5 minutter. Avkjøl.
• Hell grønnkålmixen i en serveringsbolle. Vend marinaden inn i grønnkålmixen og la det trekke i noen minutter.
• Stek Italiensk Biff på middels varme i olje til den er gjennomvarm. Skjær den i strimler og bland med grønnkålmixen. Dryss over finsnittet vårløk, granateplekjerner, pinjekjerner og bladpersille og server.
Vi er så heldige som har Norges eneste Olivelle her på Fornebu S. Konseptet spesialiserer seg på utsøkte olivenoljer, balsamico eddiker og andre kulinariske smaksopplevelser. Konseptet startet opp i USA i 2006 med ønske om å kunne tilby sunne og ferske råvarer fra verdens første klassifiserte olivenoljeeksperter. Olivenoljer er som vindruer og vinranker, ingen år er like og ingen olje deretter.
Denne sesongen anbefaler vi spesielt deres 10 år lagret tradisjonelle Balsamico, som du finner i flaskestørrelser fra 100 ml til 750 ml. Olivelles tønnelagrede balsamico er en rik mørk og tykkflytende balsamico med en perfekt harmoni, med andre ord perfekt for sommerens salater og stekte grønnsaker.
Du finner også en hvit balsamicoeddik hos olivenoljeekspertene. Denne er en nydelig skarp og søt godbit. Denne lyse naturlige fargen hjelper med å opprettholde den opprinnelige bittersøte smaken av en velbalansert balsamicoeddik. Den er perfekt som topping av frisk tomat og agurk, og som en klassisk vinagrette for grønne salater, pastasalater og potetsalater.
Ønsker du et nydelig brød ved siden av salaten tilbyr Godt Brød Fornebu S ferske og smakfulle alternativer. Her finner du også glutenfrie og melkefrie brødvarianter, samt nydelige rundstykker som gjerne gjør seg godt med litt olivenolje eller balsamico som topping. Hos våre serveringssteder finner du også selvsagt ferdige salater for en perfekt lunsj her på senteret, eller som take-away.
Oppskriftene er lånt fra Meny.