Aksel Lund Svindal – Her senker pulsen seg!

Tilfeldigheter førte til at Aksel Lund Svindal valgte å flytte til Fornebu. Nå trives han som plommen i egget sammen med forloveden Amalie Iuel og sønnen Storm.

20/12/23 Informasjon

Tekst: Tanja Reine & Benedicte Unhjem Johansen. FOTO: Tom A. Seljeseth

 

– Jeg elsker nærheten til sjøen, det føles så fritt og luftig her, forteller den tidligere toppalpinisten. Mot slutten av idrettskarrieren bodde han i Østerrike, men da han la opp i 2019 var han klar for å slå seg til ro i Norge.

– Da alpinkarrieren gikk mot slutten begynte jeg å planlegge hjemflyttingen. Tilfeldigvis var vi på en visning på Snarøya og jeg husker at jeg tenkte at her vil jeg bo. Jeg kjente at pulsen umiddelbart ble fem slag lavere og fikk en veldig god magefølelse, forteller han.

Familievennlig

I september i år ble han og forloveden Amalie Iuel foreldre til lille Storm og de fikk bekreftet at Fornebu er et supert sted å bo også som småbarnsfamilie.

– Det har skjedd mye den siste tiden og det at vi nå har blitt en familie har bekreftet at å flytte hit var et godt valg. Nå verdsetter vi å bo her enda mer fordi det er så familievennlig, forteller 40-åringen, som i hverdagen er travelt opptatt som investor, eiendomsutvikler og aktiv frikjører, og ikke minst som programleder for Mesternes Mester.

– Jeg elsker nærheten til sjøen, det føles så fritt og luftig her, forteller den tidligere toppalpinisten. Mot slutten av idrettskarrieren bodde han i Østerrike, men da han la opp i 2019 var han klar for å slå seg til ro i Norge.

– Da alpinkarrieren gikk mot slutten begynte jeg å planlegge hjemflyttingen. Tilfeldigvis var vi på en visning på Snarøya og jeg husker at jeg tenkte at her vil jeg bo. Jeg kjente at pulsen umiddelbart ble fem slag lavere og fikk en veldig god magefølelse, forteller han.

Familievennlig

I september i år ble han og forloveden Amalie Iuel foreldre til lille Storm og de fikk bekreftet at Fornebu er et supert sted å bo også som småbarnsfamilie.

– Det har skjedd mye den siste tiden og det at vi nå har blitt en familie har bekreftet at å flytte hit var et godt valg. Nå verdsetter vi å bo her enda mer fordi det er så familievennlig, forteller 40-åringen, som i hverdagen er travelt opptatt som investor, eiendomsutvikler og aktiv frikjører, og ikke minst som programleder for Mesternes Mester.

Godt nærmiljø

– På Fornebu er det god plass, med mange parker og friluftsområder, alt innen gåavstand. Fint hele året, men vår og sommer er favoritt, sier Svindal, som opprinnelig er fra Lillestrøm. Han setter pris på nærheten til Oslo, men er også tydelig på at han ikke kunne tenke seg å bo midt i byen selv.

– Jeg er veldig glad i Oslo som hovedstad, med nærhet til både marka og fjorden, men jeg er ikke typen som må bo midt i storbyen. Så urban er jeg ikke. Jeg liker å ha et rolig lokalmiljø, samtidig som jeg setter pris på nærheten til Oslo. Når Fornebubanen står ferdig i 2029, vil Oslo komme enda nærmere, med en T-banetur på kun 12-14 minutter. Da vil det gå med mindre tid til transport – og på den måten får jeg mer tid med familien min, sier han.

Svindal er opptatt av viktigheten av desentralisering og setter pris på det gode lokaltilbudet på Fornebu.

– Det er ikke bærekraftig at alle alltid må inn til storbyen så
det er fint med et godt tilbud i nærmiljøet, slik som vi har på Fornebu. Jeg finner det meste jeg trenger her, forteller han, og trekker frem et par lokale favorittsteder.

– Både Nansenparken og Storøya er fantastisk flotte områder, og på Halden brygge har jeg vært mye, også før jeg flyttet hit. Det er mange fine steder å velge mellom her og det er det som gjør området så fint.

Logg inn