Fornebus Kaffeeksperter
Sofie Meyer, daglig leder ved Kaffebrenneriet, forteller gledelig om Kaffebrenneriets varierte kaffetilbud: – Det er vanskelig å svare nøyaktig på hvor mye kaffe vi lager i året, men det er utrolig mye. Vi har for eksempel hittil i år laget nesten 108.000 cafe au lait, 64.000 av dem doble. Og dette er jo bare én av drikkene vi har på menyen. For å sette det i perspektiv, så bruker espressomaskinen vår rundt 30 kg kaffebønner i uken.
– De mest populære kaffevariantene hos oss er nok vår egen cafe au lait, som er fransk for kaffe med melk, vanligere kalt latte eller iskaffe – litt avhengig av sesongen. Ellers selger vi også utrolig mye vanlig svart kaffe. Her hos oss finner du et stort utvalg av kaffe, – noe for enhver smak.
Og det er tydelig at baristaen elsker jobben sin – Det beste med å jobbe på Kaffebrenneriet må nesten være samholdet, og at det er en veldig sosial jobb. Det er så utrolig hyggelig å komme på jobb og kunne slå av en prat med både nye kunder, stamkunder og kollegaer. Jeg trives godt bak espressomaskinen, og elsker jobben som barista. Ingen dager er like, og man lærer masse nytt. Man får også en spesiell interesse for kaffe, og da blir jobben enda morsommere, forteller Sofie.
Og det er ikke bare på Kaffebrenneriet gjestene kan nyte herlig kaffe på Fornebu S. Godt Brød sin lokasjon har en rekke besøkende som ønsker å nyte kaffe sammen med fersk bakst. Daglig leder Christine Røgenæs forteller: I august har vi solgt 3117 kopper med kaffe så langt.
Christine er glad for den gode oppfølgingen bakstkjeden får for å kunne tilby best mulig kaffe til sine besøkende. – På Godt brød har vi en kaffeambassadør på hver avdeling som får et eget kaffekurs. Dermed får man et ordentlig barista-stempel – og vi har fokus på kvalitet.
Godt brød har sin egen espressoblanding og trakteblanding, som også selges i løsvekt. – Kaffen er selvfølgelig økologisk, forteller Christine. – Selv synes jeg at kanelbollene våre er utrolig gode til vår traktekaffe. Den sommerlige varianten vi har nå er leskende og veldig fruktig. I tillegg skal vår kaffe hele tiden være så fersk som mulig, og står i maks 1 time før vi lager en ny omgang. Dermed får vi tilbudt ferskest presset kaffe til våre kunder, avslutter Christine.