Casper Ruud – Stortalentet fra Snarøya

– Jeg hadde en lapp på gutterommet der det stod «Jeg skal bli best», forteller Casper Ruud. I dag er han på sjette plass på verdensrankingen i tennis. 

07/06/22 Nyheter Sport og fritid

Som sin far, tennisspilleren Christian Ruud, fant han tidlig ut at det var tennis han ville drive med. Som fireåring begynte han å spille, og som femtenåring var han den yngste noensinne til å vinne norgesmesterskapet i tennis single herrer. I dag er han på sjette plass på verdensrankingen i tennis.

– Pappa og jeg har alltid hatt fokus på å ha det gøy underveis, sier han.

Vokste opp i klubben

23-åringen startet proffkarrieren i 2015, men har beholdt medlemskapet og tilhørigheten til Snarøya Tennisklubb.

– Jeg har hele min barndom i den klubben og spilte der frem til jeg begynte å reise mye. Her hadde jeg alle kompisene mine, og ettersom pappa var treneren min, inviterte vi ofte kompiser til å spille på anlegget. Snarøya har alltid tilrettelagt for at jeg skal kunne trene der når jeg er hjemme, så klubben betyr mye for meg, forteller Ruud.

I fjor ble han æresmedlem i tennisklubben og center court-banen ble nylig omdøpt til Ruud-banen. Med nærmere 300 reisedøgn i året er det ikke ofte Casper Ruud er hjemme på Snarøya, men foreldre, søsken og besteforeldre bor der fortsatt.

– Jeg er alltid innom der når jeg er hjemom, men jeg tilbringer ikke så mye tid i Norge nå for tiden, sier han.

Forbilde

– Casper Ruud er et stort forbilde for mange barn og unge, ikke bare her, men i hele Norge, sier Lilian Kollerud, daglig leder Snarøya tennisklubb.

Hun setter stor pris på at tennisesset ikke har skiftet klubb, selv om tilbudene trolig har vært mange.

– I tillegg til å være en svært dyktig idrettsutøver, er han en jordnær og veldig godt likt person. Casper har vist at du innenfor en individuell idrett som tennis, kan lykkes og komme i verdenstoppen ved å bli i din lokale klubb. Så lenge du er villig til å jobbe langsiktig, har et godt sosialt treningsmiljø og en klubb med kompetente trenere som tilrettelegger for at de aller ivrigste lykkes i å nå sine mål, sier Kollerud.

Stor rekruttering

Snarøya Tennisklubb er en populær klubb, med fulle kurs året rundt. Og mange av spillerne har store drømmer.

– Rekrutteringen er nok ekstra stor fordi Casper Ruud gjør det så bra. Mange av de yngste barna og juniorspillerne synes det er stor stas å være i samme klubb som ham. Når Casper er hjemme tar han seg alltid tid til de små, svarer på nysgjerrige spørsmål og donerer villig bort et svett armbånd eller to, forteller Kollerud. Hovedmålet til Casper Ruud de neste årene er å gjøre det bedre i Grand Slams, og enkelte har spådd at Ruud vinner Roland-Garros innen 2024. Til unge tennisspirer som drømmer om en lignende karriere har Casper Ruud noen gode råd.

– Husk å ha det gøy underveis. Ikke stress med resultater for tidlig, men jobb hardt og målrettet når du er på banen og på trening. Fritid, kompiser og andre aktiviteter er også viktig. Det blir tidlig «jobb» dersom gleden fra idretten forsvinner, sier Ruud.

 

Her kan du lese mer om Casper Ruuds hjemmeklubb, Snarøya Tennisklubb: snaroyatennis.no

Logg inn