Dekk opp til fest på den store dagen!

Her har vi samlet inspirasjon til deg for å skape et vakkert og stemningsfullt 17. mai-bord. Hipp hipp hurra!

08/05/24 Interiør

17. mai nærmer seg, og det er på tide å forberede seg til den store feiringen. Enten du planlegger en stor fest eller en mer intim sammenkomst med familie og venner, hører et vakkert festbord nasjonaldagen til.

Skap skikkelig 17.mai-stemning med passende servise og tilbehør fra Kitchn

En av våre absolutt absolutte favoritter i år den lekre Kastehelmi-serien fra iitalia – og vi går da så klart for fargene rødt, hvitt og blått! Serien består blant annet av tallerkener, skåler og kakefat. Og designet på disse er inspirert av den vakre finske naturen, noe som gir serviset en tidløs og elegant look. Det nydelige dråpemønsteret og det håndverksmessige preget gjør hvert enkelt produkt i denne serien helt unikt. Perfekt til å servere alt fra forretter og frokost – til små godbiter og kaker. Vi kan nesten love at Kastehemi-serviset vil skape skikkelig 17. mai-stemning når det dukes opp til selskap eller fest i hjemmet.

Dersom du ønsker å skape en litt mer “luksuriøs følelse” når du dekker opp til fest, er disse Happy champagneglass fra Magnor midt i blinken! Glassene er håndmalt og dekorert med elegant skimmerdekor, noe som gir glassene både en festlig og stilfull look. Disse finnes i flere forskjellige farger, og er superlekre å kombinere med hverandre på festbordet!

For all del, ikke glem kakespaden og skikkelig paikniv til godsakene som venter! Dette lekre settet fra Modern House er laget i børstet stål med gullfarget belegg, og passer perfekt til anledningen.

Feststemning med 17.mai-dekorasjon og pynt fra Kid Interiør

Når det kommer til dekorasjon og pynt til 17.mai-bordet, har Kid et bredt utvalg av produkter som garantert vil løfte stemningen til riktig høyde. Fra pynteløpere med norsk flagg på, og lys i alle slags former og varianter – for å nevne noe. Her finner du virkelig alt du trenger av pynt og dekor for å skape den perfekte feststemningen!

Her er noen av våre dekor- og pyntefavoritter til festbordet:

Novel flaggpynt er laget i tre og kommer i flere ulike størrelser. Disse kan fint kombineres sammen og brukes på mange forskjellige måter når du dekker bordet. Et stort pluss er at disse flaggene kan gjenbrukes år etter år!

Disse dekorative og såkalte “Honeycombsene” selges i sett av tre ulike størrelser. De er laget av papir og monteres enkelt ved å festes med påmontert dobbeltsidig tape. Du kan enten legge dem direkte på festbordet eller henge dem opp i taket.

Flagg  tøyserviett hvit
Tøyservietter i bomull med broderte norske flagg, nydelig til festbordet!

Sandra Check tøyserviett
Nydelig, rutete tøyserviett i bomull og lin.

La det blomstre med nydelige buketter fra Floriss

Ingen feiring er komplett uten blomster, og hos Floriss vil du framover nå finne et helt unikt utvalg av ferdig oppsatte 17. mai-buketter. Du kan også sette sammen dine egne buketter med deres frodige utvalg av snittblomster, eller la de dyktige blomsterdekoratører lage en oppsats etter dine ønsker. Uansett om du foretrekker dekorasjoner i rødt, hvitt og blått eller helhvite oppsatser – vil de friske og fargerike bukettene du finner hos Floriss sørge for en hyggelig stemning under feiringen.

 

Her er noen smarte tips til hvordan du kan sette sammen blomstene når det pyntes til selskap eller fest i hjemmet:

  • Bruk mange små vaser og plasser rundt omkring på bordet – og i rommet.
  • Klare vaser gir blomstene mer oppmerksomhet, men du kan også gå for fargede varianter (gjerne i en dus palett).
  • En høy blomsteroppsats kan være fin å plassere på enden av bordet – slik at gjestene ser hverandre under måltidet.
  • Kombiner gjerne blomstene i ulike buketter som du sprer utover midten av bordet.
  • Av de samme blomstene kan du også lage søte kuvertbuketter eller serviettringer.

 

Det beste bakverket finner du hos Godt Brød

Godt Brød er stedet å dra for å finne det beste bakverket dersom du planlegger 17.mai-frokost, -brunsj eller lunsj. Her finner du et bredt utvalg av ulike brød og kaker, og vi kan garantere at du finner noe som vil glede smaksløkene til gjestene dine! For å nevne noe: Langtidshevet landbrød, surdeigsbrød, klassisk loff, saftig focaccia, smakfull brownie eller kokos- og cashewnøttekake. Kakene kan leveres enten som hele kaker, eller stykkevis. Perfekt dersom du har litt dårlig tid med alt som skal planlegges og stelles i stand før den store dagen.

Legg med fordel inn bestillingen din allerede i dag, og hent i kafeen når det passer deg. Er du bakekompis, kan du også enkelt bestille direkte i Godt Brød-appen.

Her er noen av våre favoritter til 17.mai-frokosten:

Surdeigsbrød
Saftig landbrød med valnøtter så det monner. Passer utmerket til ostefatet eller salaten. Brødet bakes med surdeig, som gir god holdbarhet og mye smak.

Foccacia
Italiensk saftig krydderbrød med grønne oliven og fersk hvitløk i deigen. Smaker fortreffelig både med og uten pålegg. Perfekt til tapas.

Brownie
Denne brownien inneholder masse deilig økologisk kvalitetssjokolade fra Belgia, både mørk, lys, og hvit sjokolade. Den er naturlig glutenfri, men nytes like gjerne av alle som tåler gluten. Del den i to, så har du en fin søt kakebit. Del den i fire, så blir det som en liten konfekt. 100% økologisk og 100% god.

Gulrotkake
Saftig gulrotkake, proppfull av hånddrevne økologiske gulrøtter. Laget av hele 21% gulrøtter. En hel gulrotkake gir 49 rause kakestykker.

Vi håper dette har gitt litt inspirasjon til å skape et uforglemmelig 17. mai-bord! Ikke vent for lenge med å handle inn det du trenger til den store dagen, det er alltid lurt å være litt i forkant når det gjelder store festdager, slik som 17. mai. Vi står klare til å deg i mot og hjelpe med det som trengs. Med det gjenstår det bare å ønske alle en riktig fin 17. mai feiring!

Logg inn