Dekket og klart til 17. mai

Våre interiørbutikker viser deg hvordan du dekker det perfekte bordet!

07/05/21 Interiør Mat og servering

Hos våre interiørbutikker finner du mange flotte nyheter for å gjøre i stand til våren og sommerens borddekkinger. Her viser vi deg hvordan du dekker det perfekte bordet, og serverer både sesongnyheter og klassikere som aldri går av moten.

Blomster og lys gir det lille ekstra

Det perfekte bord er komplett med vårens blomster. Det er naturlig å velge rødt, hvitt og blått til 17. mai, men det er ikke nødvendig å ha like mye av alle farger representert. Velg heller en fargetone som du vil skal dominere borddekkingen, og du får en harmonisk helhet. Hos Kid Interiør finner du vakre lysestaker og stakelys perfekt til 17. mai bordet.

De perfekte glassene

Mai måned er en tid for hygge og høytider. Hos Tilbords finner du den nye glass-serien fra ALBA. Du har kanskje fått med deg disse fra siste sesong av Hver Gang Vi Møtes (Tv2)? Teresa Bergerud, har formgitt det vakre og tidløse vinserviset som er både munnblåst og håndslepet. Glassene er tiltenkt de som ønsker et eksklusivt og klassisk vinservise, et funksjonelt servise som vil gå i arv i generasjoner, perfekt selv til de aller største anledningene. Perfekt til ethvert dekket 17. mai bord!

Bestikk som gjør borddekkingen komplett

Ingen setting er komplett uten et vakkert bestikk. Enten du går for et klassisk bestikk som aldri går av moten, eller ønsker å sette en ny standard med et moderne preg. Når du legger opp borddekkingen plasserer du bestikket i den rekkefølgen det skal benyttes, man starter ytterst og jobber seg innover. Dessertbestikk legger du vannrett ovenfor tallerkenen. Kakegaffelens skaft skal legges mot venstre og skjeens skaft vender mot høyre.

Ingen setting er komplett uten et vakkert bestikk. Enten du går for et klassisk bestikk som aldri går av moten, eller ønsker å sette en ny standard med et moderne preg. Når du legger opp borddekkingen plasserer du bestikket i den rekkefølgen det skal benyttes, man starter ytterst og jobber seg innover. Dessertbestikk legger du vannrett ovenfor tallerkenen. Kakegaffelens skaft skal legges mot venstre og skjeens skaft vender mot høyre.

For en mer klassisk presentasjon tilbyr Tilbords den elegante og høytidelige Nina-serien. Nina er inspirert av rokokko-stilen som rådet på midten av 1700-tallet med sine asymmetriske former, S- og C-formede kurver med blomster, lyse og klare farger samt naturalistisk design. Serien ble designet av Odd Leikvoll i 1998 med sitt tidløse preg. Her er de ytterste tindene på kakegaflene laget bredere og deler derfor kakestykket bestemt. Dessertskjeen er også større, lengre og dypere enn en vanlig teskje, altså det perfekt servise til kake- og iskremdagen 17. mai.

Under ser du et champagnefarget sett med emaljert håndtak. Settet er i 16 deler med 4 stk kniver, gafler, spiseskjeer og teskjeer og passer perfekt til våren og sommerens bordsetninger.

Tradisjonelle og moderne serviser

Bordet er klart til feiring med et lekkert servise. Under ser du Royal Copenhagen sitt Blå Mega Riflet servise, som er en moderne tolkning på et tradisjonelt servise.

Når du dekker til selskapsbordet er det tallerkenen til hovedretten skal plasseres nederst, deretter kommer tallerkenen til forrett eller suppe. Mindre asjetter til brød og annet plasseres ovenfor eller til venstre ved siden av gaflene. Hos Tilbords finner du både tradisjonelle og moderne serviser fra merkene Royal Copenhagen, Rörstrand, Villeroy & Boch, Modern House, Design House Stockholm slik at du finner det servise som passer ditt selskap.

Vis frem din personlighet i pyntingen

Du har en rekke stiler å velge blant når det gjelder borddekking og pynt. Finn frem til din egen stil, og vær tro mot denne. Vakre vaser, glass og lysestaker kan du plassere tilfeldig utover midten av bordet. Se for deg en stripe i lengderetningen av bordet. Denne kan du forsterke med en løper.

Til de spesielle anledningene og vakreste høytidene er det det lille ekstra som gjelder. Hos Kalma Interiør finner du et stort utvalg serviettringer, som gjør seg ekstra fint rundt deres serie med linservietter. Over ser du en klassisk tøyserviett i en delikat sandfarge. Blandingen av lin og bomull gir en slitesterk og behagelig kvalitet.

Hos Skeidar finner du denne flotte champagneskålen i rustfritt stål. Dekorativ også når den er fylt med blomster eller som pynt i seg selv.

Ta turen til Fornebu S og våre interiørbutikker denne våren for å få med deg alle de vakre nyhetene til både borddekkingen og hjemmet generelt. Hos oss finner du blant annet interiørbutikkene Skeidar, Kalma, Tilbords Fornebu S, Traktøren, Kid Interiør, Nicoline Home og Annen Etage.

  • Stikkord: 17. mai, borddekking, fornebu s, glass, interiør, selskap, service

Logg inn