Et vintereventyr ute i det fri: Se tips fra Chillout og Anton Sport

Det finnes ikke dårlig vær – bare dårlige klær og utstyr. Så hva trenger du for å være klar for den eventyrlige vintersnøen?

24/01/23 Sport og fritid

Tørr snø, fin snø, hagl, kram snø, sludd, snøfokk, skare og slaps: Som «nordboer» må man være klar for mange ulike typer vintervær!

 

Chillout – et bredt utvalg av turprodukter

Vi har snakket med Chillout på Fornebu S, som forteller oss at de kan anbefale en rekke vinterprodukter: I listen under har butikken valgt ut truger, termos, ullundertøy, dunjakker og brodder.

Skulle du ikke finne det du trenger på denne listen; frykt ikke! Det finnes svært mange gode produkter på Chillouts nettside og i butikken på senteret.

Stanley: Classic Thermos 1,4 liter

Sjekk ut denne lekksikre thermosen i retro design: Dobbel isolasjon og rustfritt stål bidrar til at termosen kan holde på varmen i hele 28 timer. Lokket fungerer som kopp. Dette er en termos som skal holde i mange år – den har livsstidsgaranti!

CAMP: Ice Master Brodder

Brodder har tatt Norge med «storm» de seneste årene, men fortsatt er det ikke alle som ser gleden med å være garantert stødig gange på glatt føre. Ice Master Brodder er lett overdimensjonerte og passer derfor til alle typer sko – og er komfortable nok til at du kan gå med dem hele dagen. Chillout gir også broddene ros for å ha lang holdbarhet.

Mountain Equipment: Trango Dunjakke Dame

Savner du en ekstra godt foret dunjakke? Enten du står på bussholdeplassen eller skal ha en utedag med familien, er denne dunjakken et varmt og mykt tilskudd til vintergarderoben. Til tross for at jakken varmer svært godt, er den lettere enn mange andre vinterjakker. Den er både helt vindtett og svært regnavvisende.

Icebreaker: Oasis LS Half Zip Hette

Dette er en Everyday Bodyfit™-topp som passer godt innunder ethvert midlayer- og ytterlag. Her har man tenkt over hvordan skulderstopper på en ryggsekk raskt kan gnage på skuldrene, og har derfor plassert toppens sømmer på siden av skuldrene. Så enkelt, men så effektivt! Sømmene er dessuten flate, for ultimat komfort.

 

Anton Sport – for de skiglade

Det sies at vi nordmenn er «født med ski på bena»: Dét kan godt hende, men det kan også være at vi har det rette utstyret for vinteren. Så er du klar for maksimal vinterglede i skibakken? Med det rette utstyret vil du alltid ta «en tur til».

Under kan du lese mer om hvilke ski Anton Sport vil anbefale.

Felleski: Fischer twin skin pro

Når du skal velge felleski, er det viktig at skien er tilpasset ditt nivå som skiløper og hva du skal bruke den til. Det er stor forskjell på en turski og en racingski: En turski vil alltid ha godt feste uten at du trenger veldig god teknikk. På en racing- og treningsski må man derimot gå bedre teknisk, for å få festet man trenger.

Et nyttig verktøy for å garantere godt feste eller god glid, er bindingen som heter Rottefella Move Switch: Med denne bindingen kan du enkelt flytte hvor vekten ligger, så du selv kan justere om du har maks feste, maks glid eller et sted midt imellom.

Skøyteski: Salomon RS 8

Salomon RS8 Prolink er en lett, smidig og enkel skøyteski til tur og trening.

Dette er en veldig fin ski for deg som akkurat har begynt med skøyting, eller ønsker å teste det ut.

Rando: freebird

Rando: Salomon explore

Når du velger randonéeutstyr, er det viktig at du finner utstyret som er tilpasset aktiviteten du skal drive med: Enten det er lange turer der fokuset er å gå, eller det er gleden av skikjøring som gjelder. En lett randonéepakke vil normalt sett ikke være like god å kjøre med, sammenlignet med en litt tyngre pakke.

Dette gjelder både ski, binding og sko.

På lenken ser vi en veldig fin allround-ski som passer til de aller fleste dager i norsk fjellheim, både med tanke på vekt og kjøreegenskaper. Ved valg av sko er det viktigste å finne den skoen som sitter best på foten din, men vi har for eksempel Salomon MTN Explore – som er en sko der kombinasjonen mellom ytelse og komfort gjør skoen til et godt alternativ for veldig mange.

 

Vi håper du med disse tipsene føler deg klar for en eventyrlig vinterdag, og gleder oss til å se deg på Fornebu S!

Logg inn