Briskeby Gods med ny butikk på Fornebu S

Briskeby Gods er butikkonseptet som startet som en hobby og ble til en kjede. Med et «less is not more» prinsipp, introduserer de en interiørstil utenom det vanlige på Fornebu S.

02/11/22 Informasjon

Stort produktsortiment med unike produkter

Briskeby Gods – en butikk der handleopplevelsen definitivt står i sentrum. Hos den maksimalistiske butikken kan kunder forvente å finne interiør og klær med sterk personlighet og egenart; konseptet deres er gjennomgående i alle butikker, men likevel vil man kunne oppleve noen ulikheter fra butikk til butikk.

Cecilie Vanem, gründer og eier av Briskeby Gods-konseptet, forteller om det nye flotte lokalet og utvalget:

– Vi har fått tildelt et stort, flott lokale, så butikken vår her på Fornebu er den største i kjeden. Vi satser derfor litt mer på møbler og interiør på Fornebu.

Med stilen de kaller «less is not more» finner du så mangt innen klær, sko, møbler, tilbehør, gaver og interiør – og ikke minst nydelige lysekroner. Alle butikkene våre er krydret med vakkert bijouterie bestående av smykker, skjerf, vesker og duftlys.

– At vakre ting påvirker oss positivt, det er det ingen tvil om. Vi håper at vår sammensetning av flotte klær, spesielle interiørartikler og innredning appellerer til dine sanser.

Baserer seg ikke på trender
Briskeby Gods har et varesortiment bestående av 18.000 ulike varer. Det er et stort produktsortiment som tilbys på tvers av alle butikkene, innen alle slags prisnivåer.

– Når dét er sagt, så er det viktig for oss å ikke å være trend-baserte. Alle tingene som kundene kjøper hos oss er nøye utvalgt og har lang levertid; dette fører forhåpentligvis til at man kjøper færre ting, og at våre kunder dermed bidrar til positiv bærekraft på sikt.

I tiden frem mot åpningen på Fornebu S ble det lagt ned mye tid i oppussing av butikkens nye lokaler;

-Briskeby Gods-konseptet skal gi den samme unike handleopplevelsen, uansett hvilken butikk man besøker forteller Cecilie.

 

Brukte tomrom som motivasjon

For Cecilie Vanem og partneren Elisabeth Grinde, begynte eventyret med Briskeby Gods som en hobby drevet av en klar motivasjon; de ønsket å fylle et tomrom med ting de selv likte, men ikke så i Oslos butikker.

– Vi synes markedet var preget av fryktelig mye minimalisme, da basert på vår personlige smak. I 2011 tok vi saken i egne hender, og startet en stor butikk på Frogner. Vi ønsket å være et sted for inspirasjon, en destinasjon – og samtidig tilby en opplevelse. Stilen vår inspirert av gods og herregårder; dette er en maksimalistisk stil. Siden butikken lå på Briskeby, ble det naturlig at den også ble hetende Briskeby Gods, forteller Cecilie.

I 2016 gikk Cecilie ut av fulltidsjobben i IT-bransjen. Planen var å ha et kort opphold på Frogner-butikken, samtidig som hun vurderte hva hun ville gjøre fremover. Underveis i oppholdet fant Cecilie ut at hun trivdes såpass godt, at en tanke om å etablere flere butikker dukket opp.

– Da den første butikken hadde fått svært gode tilbakemeldinger fra kunder, så tenkte vi oss ikke om to ganger; vi åpnet derfor ny butikk på Vinderen i 2016 og ytterligere en butikk i 2018 på CC Vest.

Etablerte Popup-julebutikk på Fornebu S

Midt under pandemien kjøpte Cecilie ut partneren sin Elisabeth, og 2020 var året hun ble selvstendig eier og driver av Briskeby Gods. På samme tid igangsatte Cecilie også et sideprosjekt, hun etablerte en popup-julebutikk på Fornebu S i 2020 – som ble enormt godt mottatt, både av kundene og gårdeieren KLP eiendom.

– Det viste seg at butikken ble en umiddelbar slager, kundene handlet masse, ga oss støtte og ville at vi skulle bli med videre. Vi ble faktisk litt overveldet av den gode responsen vi fikk. Etterhvert følte vi på at tiden var inne for å åpne en butikk til, Fornebu var da det åpenbare førstevalget, sier hun entuasiastisk.

 

 

Unik kultur og atmosfære i butikk

Cecilie er opptatt av «winning teams», og forteller at alle i teorien kan kopiere deg, men at andre kan aldri kopiere menneskene, den gode kulturen og den driven man kan klare å skape sammen. Et viktig mantra hos Briskeby Gods er at de elsker å se at kundene bruker lang tid i butikken, og at de åpenbart koser seg med handleopplevelsen.

– Vi tilstreber hele tiden at det skal være hyggelige folk på jobben – med kunder og gjester som kan komme på besøk uten å handle, og likevel føle seg velkomne. Uansett hvilken butikk du besøker, skal det være en opplevelse å komme til oss – både med tanke på sortiment, atmosfære og kundeservice. Dette er viktige menneskelige ting man ikke klarer å skape på nett. Vi anser våre kunder som gode gjester og venner; vi håper og tror at de føler seg som en utvidet familie.

Én av de nye som tar deg imot som en av Briskeby Gods’ venner i det daglige på Fornebu S, er Elsie Greibrokk. Hun er den nye butikksjefen på Fornebu med en lokal tilhørighet som Fornebu-innbygger, og besøker derfor senteret jevnlig.

For en sniktitt på hva du kan forvente av Briskeby Gods, besøk deres kanaler på sosiale medier:

Instagram: @briskebygods
Facebook: @briskebygods.no

Logg inn