Foodie på Fornebu

For den sultne er det mye mat å velge mellom på Fornebu S. Vi ga en matblogger frie tøyler til å teste ut de ulike spisestedene. Det ble både shopping med påfyll, forretningslunsj på deling og en date-night på tampen av uken (det er viktig å pleie kjærligheten!).

04/01/21 Mat og servering

Sabi Sushi

Det er onsdag og siden jeg trenger å utnytte hele dagen og jobbe i lunsjen, bestemte vi oss for å møtes på Fornebu S for en jobbøkt. Sabi Sushi er et hyggelig sted å spise middag, men føles like spot on for en forretningslunsj.

Det første du ser når du kommer inn på Sabi, er kokken som står og lager sushi på det åpne kjøkkenet. Vi gledet oss til å prøve litt av hvert fra menyen og gikk for à la carte. Det er hyggelige å kunne dele mange retter og smake på mye forskjellig. På drikkemenyen fant vi mye moro, blant annet den tradisjonelle japanske brusen Ramune. Vi fikk litt følelsen av at det egentlig er ment for barn, men hvorfor skal de få all moroa?

Maten kom raskt på bordet, perfekt dandert på små pene fat. Sashimien hadde fin tykkelse og temperatur, og den flamberte nigiri-laksen MÅ du bare bestille neste gang du besøker Sabi Sushi. Vi ble også anbefalt Tempura maki av hovmesteren, men da var vi alt for mette, så det får bli neste gang! Hele menyen finnes også som take away. Skal du bestille med hjem tror jeg det kan være er lurt å sjekke ut «Meny for flere» og gå for en hyggelig kombinasjonstallerken. Da får du mye for pengene og får smakt på mye forskjellig.

Lola & G

Torsdag, og jeg var tilbake på Fornebu S. Denne gangen på shoppinglunsj med en venninne. Vi gikk innom Lola & G for å sjekke om de kunne servere noe raskt og digg for sultne shoppere.

Jeg skulle prøve klær etter lunsj og ville ha noe lett, derfor gikk jeg rett til salatbaren. Der kan du forsyne deg så mange ganger du vil. Venninnen min fikk span på en grilled cheese sandwich og gikk ikke an å stoppe. Perfekt, her var det noe for enhver.

Min mat så kanskje penere ut, men hennes luktet sykt godt. Smoothiene så også bra ut, og vi bestilte én hver. Her var det mange ulike smaker å velge mellom, og i tillegg hadde de juice.

Etter lunsj kom vi i modus for å kose oss litt ekstra, og ble enige om at også kake og iskrem burde testes (det var torsdag, og da er det jo nesten helg!). Bestselgeren Oreokake og klassisk gulrotkake havnet raskt på bordet. Skal jeg ha noe søtt, går jeg gjerne for verdens beste iskrem, italiensk Gelato, med jordbær- og vaniljesmak. Kjedelig, sier du? Klassisk, sier jeg!

Ikke for søt, og saftig bunn, rapporterte venninnen min om gulrotkaken.

Etter desserten var energinivået raskt tilbake på topp, og shoppingrunden fortsatte på Trent & Trent, der jeg hadde lagt av en kjole til lørdagens 40-årslag.

Maya’s Italian

Endelig fredag og nok en jobbuke er over! Jeg har vært i bursdagsselskap på Maya’s tidligere, og var positivt overrasket over at nesten alle rettene kunne fås i barneporsjoner. Dette vekket matgleden også hos de yngste i familien. Men i dag stod det romantikk på menyen.

Vi ble godt tatt imot og fikk et fint bord ved vinduet. Begge var skrubbsultne, perfekt når vi skulle teste mye på menyen.

Pizzaen var saftig og burrataen nydelig. Jeg anbefaler virkelig nr. 67 Super Burrata. Vi ba også om litt ekstra chiliolje å ringle over, noe jeg syns er ordentlig godt på pizza. En annen ting du må prøve er Capra calda, geitostsalaten med valnøtter og balsamico – det var nok begges favoritt. Av pasta prøvde vi spagetti allo scoglio, med helt perfekt tilberedte skalldyr. Mmm.

Porsjonene var generøse og vi trodde vi åpenbart hadde bestilt altfor mye mat. Derfor ble det nesten litt pinlig når vi så hvor lite som var igjen på bordet noen timer senere. Det sier jo litt om hvor godt det var. Det ble en vellykket og gøy date, og en deilig matopplevelse.

Takk for maten for denne gang Fornebu S
– og på gjensyn!

  • Stikkord: Foodie, fornebu s, Lola & G, Lunsj, Matblogger, Maya's Italian, Meny, Sabi Sushi, Serveringssted

Logg inn