Fornebu S-butikkene tipser om hva barna kan gjøre i vinterferien

Vinterferien nærmer seg, og en hel uke med familietid. Vi har tips til kreativ lek og læring for familiens yngste!

14/02/23 Sport og fritid

Når vinterferien omsider står på trappene, bare minutter etter at juleferien var over (det kan i hvert fall virke sånn), er det ikke nødvendigvis lett å finne aktiviteter som passer barna. Med mye å gjøre og litt for lite tid kan planene dessuten havne i den velkjente «glemmeboken». Derfor har vi på Fornebu S samlet inn noen tips, slik at du slipper å stresse i ferien.

Len deg tilbake, eller kast deg inn i leken!

Lively Me / Lively Home

Blant aktivitetene Lively Me anbefaler aktive og nysgjerrige barn er:

  • Ringspill
  • Innendørs golfsett
  • Bøtte og spade til å lage snøslott: En liten vri på det å leke i sanden!
  • Lekematter
  • Puter og pledd til å lage varme slott inne

For i generasjoner har barn laget sine egne puteslott: Dette er en enkel glede som inviterer til kreativ historiefortelling; hvilke nye verdener kan oppstå inne på et soverom eller i stuen? Bare fantasien setter grenser.

Lively Me forteller at butikken deres på Fornebu S har en mengde ulike leker som innbyr til nettopp kreativ lek og læring.

– Vi har også ludospill med morsomme silikonfigurer, runde puslespill formet som en jordklode med mange dyr og farger, nattlamper som kan lyse opp under eventyrfortelling og kake- eller muffinsformer av silikon, i fine farger og formet som ulike dyr! Dessuten har vi jo de kuleste drage-, kanin- og hundepleddene, med lommer for hendene og hette til hodet – slik at man kan løpe rundt som et dyr.

Hos søsterbutikken Lively Home kan Désirée G. Halseth bekrefte at kakeformene har vært en suksess i hennes hjem.

– Det ligger mye god læring i baking, så kakeformene er en fin idé. Jeg har tre døtre selv, og det å la dem få prøve seg på en kakeoppskrift fra A til Å gir utrolig god mestringsfølelse og trener blant annet finmotorikken.

Hun trekker også frem at spill og puslespill har mange fordeler: De setter i gang den logiske tankegangen – hva må man gjøre for å vinne? Dessuten får barna øvd seg på å tape, noe som selvfølgelig er nyttig læring for resten av livet.

Chillout

Like sikkert som at familier er forskjellige, er også barn ulike. Derfor er det slettes ikke alle barn som er fornøyde med å tilbringe vinterferiedager innendørs. Her er tips fra Chillout – til turglade familier.

Vacuum Bottle Isolerende Termos

Å dra på tur betyr ofte å ta med «snacks» man kanskje ikke ville spist hjemme: Enten det er Kvikk-Lunsj, marshmallows eller kakao, så er det hyggelig å ta en pause på en rasteplass, med noe å kose seg med. Og skulle du trenge en fin termos, kan du jo ta en titt på Vacuum Bottle Isolerende Termos: Produktet kommer i flere farger, slik at alle i familien kan ha hver sin.

Se termosen her

Turmagi – 68 turforslag for barnefamilien

Trenger du flere forslag til hva familien kan gjøre ute? Ta en titt i boken Turmagi – 68 turforslag for barnefamilien, av Terje Karlung. Alle naturopplevelsene er å finne i Norge, og er dessuten lokalisert over hele landet – til fjells, i skogen og langs kysten. Blant aktivitetene som presenteres finner man sykling, kanopadling, terrengsykling og grilling på bål.

Se boken her

Anton Sport

STIGA Snowrider

En svært populær vinteraktivitet er aking – både for barn og voksne. Med STIGA Snowrider-akebrettet er det ikke bare barna som får det moro, også de voksne kan oppdage at det har skjedd innovative ting innen akebrettdesign siden de var små. På dette akebrettet sitter du lavt og har god kontakt med snøen – og får glede av stor fartsfølelse og gode styreegenskaper.

Se akebrettet her

Klar, ferdig, gå!

Yes! Vi Leker

Skihopper’n og bobben

Siden det fortsatt er mye snø, er de gamle leketøysfavorittene «skihopper’n» og «bobben» morsomme. Dette er klassikere mange av oss har vokst opp med, og kanskje til og med arvet fra foreldrene våre.

Mange Norgesmesterskap har blitt avholdt i store og små «skibakker» ute på tur eller i snøhauger nære hjemmet – og kanskje det er flere medaljer i vente for de tapre skihopperne og minibobbene? 

Fuglematersett – bygg det selv!

Yes! Vi Leker har dessuten et fuglematersett barna kan bygge og male selv. Heng fuglemateren utenfor vinduet, og se hvem som kommer på besøk!

80- og 90-tallsklassikeren Play Dough

Mange av oss har dessuten vokst opp med Play Dough – og vinterferien kan være en ypperlig anledning til å ta frem moroa. Dette er en fin og hyggelig aktivitet – med mange kreative muligheter – når barn og voksne kan lage fantasifigurer i fine farger. Nå er kanskje Play Dough’en fra 80- og 90-tallet for lengst tørket inn, men i så fall kan Yes! Vi Leker by på nye utgaver av denne favoritten.

 

Vi håper dere har funnet mye inspirerende moro for familiens barn, og gleder oss til å se dere på Fornebu S!

Logg inn