Friluftsliv på Fornebulandet

Legg turen til kyststiene på Fornebu

02/07/20 Informasjon

Det er vel neppe noe som er bedre for kropp og sjel enn en tur ute i skog og mark – og så lenge du har godt og varmt fritidstøy, er det ingenting som stopper deg fra å utforske Fornebulandets vakre natur. Det er slett ikke mangel på flotte turmuligheter på Fornebulandet. Her finner du kyststier, flotte friområder, turstier og til og med et eget naturreservat. Og det er ingen regler for hvor turen må starte eller ende. Du kan enten velge å legge opp en rute på forhånd, eller du kan gå dit beina fører deg.

Kyststiene strekker seg rundt hele Fornebulandet, fra den ene til den andre siden – ut på odder og inn i viker. Her kan du vandre i rolige omgivelser med havet som utsikt, forbi Telenorstranda og videre til badeplassene Pelvikodden og Halden Brygge, og fortsette gjennom bukta i Hundesundet. Herfra kan du ta deg videre på Langoddveien inn til Koksabukta og rundt Storøyodden, og forbi Storøyodden badeplass. Fortsetter du videre inn gjennom Storøykilen, vil du til slutt komme til Lilleøya.

Nordvest på Fornebuhalvøya, mellom Holtekilen og Storøykilen, ligger denne lille halvøya med det største området med noenlunde naturlig vegetasjon som er igjen på Fornebulandet. Derfor har dette blitt til Fornebulandets naturreservat.

Parkliv og treningsmuligheter utenfor døren

Midt i hjertet av Fornebulandet finner du Nansenparken, som er et flott parkanlegg på cirka 200 mål. Parken omkranser en liten innsjø, og byr på store gressletter og et mylder av gang og sykkelstier som alle leder til sjøen. Dette er mer enn bare et turområde, det er også et møtested med festplass, vannspeil og grønne lunger. Et perfekt sted for en søndagstur med hunden, en oppfriskende joggetur eller for å la barna utfolde seg i lek mens du slapper av på en benk.

På Fornebulandet har du også et unikt idretts- og fritidstilbud utenfor døra. Ikke bare finner du store utearealer og turstier du kan boltre deg på, men også tennisbaner, kunstis- og kunstgressbaner.

  • Stikkord: fornebu, fornebu s, Nærmiljø

Logg inn