Inspirerende øyeblikk på Fornebu

06/04/21 Sport og fritid

Vinterbading

En kald lørdag morgen ble vi med Bjørn og hans datter på vinterbading. Dette er noe for den spreke og er populær aktivitet her på Fornebu. Prøv å bli med noen erfarne badere hvis det er din første gang. Det er også lurt å ha med en god og varm morgenkåpe, håndkle og varme tøfler. Kaldt vann øker blodsirkulasjonen og forskning viser at det også forsterker immunforsvaret. Dette kan muligens medføre at vinterbadere blir noe mindre syke enn resten av oss, – dessuten gir det en god dose mestringsfølelse!

Kultur på hjul

Kultur på hjul, holder til på Gamle Fornebu Kultursenter. Her kan du oppleve en stor utstilling av klassiske biler, scootere og modellfly, i tillegg til en 70 meter lang modelljernbane og en seilflysimulator der besøkende kan prøve seg som piloter.

Lilløyplassen naturhus

Lilløyplassen er et ideellt sted å lære om livet i fjæra og kulturlandskapet rundt. De tilbyr undervisning både for barne-
hager, skoleklasser og andre interesserte grupper. Lilløyplassen er et flott sted å ta med familien på søndagstur, eller skoleklassen til undervisning. Hver søndag arrangeres det spennende aktivitetsdager med ulike naturtemaer. Programmet ligger på Facebooksiden deres. Er du interessert i fugleliv? Storøykilen og Koksøykilen er de mest besøkte stedene i fuglekikkersammenheng. I Nansenparken kan du være heldig å treffe på sjeldne småfugler. Skjeggmeis, Stillits og Vannrikse trives i våtmarksområdene på Fornebu, og sees ofte under vinterhalvåret. Våren er den beste trekkperioden. Men det kan dukke opp sjeldenheter på høsten også.

Kunstutstillinger på Fornebu

Flere hundre kunstnere har atelier på Fornebu og har jevnlige kunstutstillinger. Blant stedene du kan besøke for å titte på spennende kunst er Bærum Kunsthall, Flytårnet kultursenter, Galleri DC-3&DC-9 og BROSLO.

  • Stikkord: aktiviteter, Fornebulandet, Kultur på hjul, kunstutstillinger, naturhus, opplev Fornebu, vinterbad

Logg inn