Lag smaksrike smoothies

Søte og fulle av god næring: Smoothies er for lengst etablert som et populært innslag i nordmenns kosthold. Med de rette ingrediensene er dette en enkel måte å få i seg frukt og grønt på. Varierer du tykkelsen, kan smoothie også serveres i en skål med litt spiselig pynt oppå.

07/04/21 Mat og servering

Oppskrifter: Opplysningskontoret for frukt og grønt

Smoothie bowl med mango

Kjært barn har mange navn. Fornorsk gjerne til smoothie-bolle eller smoothie-skål – smaken er uansett upåklagelig! Når smoothies serveres på denne måten, er konsistensen litt tykkere, og toppingen viktig. En vakkert pyntet skål er et herlig syn for øynene.

4 porsjoner

4 dl Biola yoghurt naturell
2 stk appelsin uten skall
2 stk mango
2 stk avokado
16 stk valnøttkjerner
2 stk kiwi
2 ss havregryn
4 ts sesamfrø
Skrell og fjern steinene i mango og avokado. Skrell kiwi. Skjær alt i biter, men spar noen biter av mango og kiwi til topping.

Resten av ingrediensene, unntatt sesamfrøene, kjøres i en blender eller smoothiemaskin til det blir en jevn og tykk smoothie.

Hell over i porsjonsskåler og pynt med skivene av mango og kiwi. Avslutt med å drysse over sesamfrø, og server med én gang.

Frokostsmoothie

Ikke tid til frokost? Forbered denne smoothien kvelden i forveien og sett ingrediensene kjølig, så er det bare å blende det hele sammen om morgenen.

4 porsjoner

2 dl friske blåbær
2 stk banan
20 stk valnøttkjerner
1 dl appelsinjuice
6 ss frokostblanding (4-korn)
10 stk isbiter
Skrell og del banan i tre deler. Ha alle ingredienser i en blender eller smoothiemaskin og kjør til jevn, fin konsistens. Tilsett om nødvendig litt mer juice. Hell i glass. Topp gjerne med frokostblanding, frukt og bær. Server med en gang.

 

Gode greier

Noen ingredienser bidrar med en ekstra dose av viktige næringsstoffer, og kan med fordel tilsettes smoothien du lager. Hos Smoothie Xchange på Fornebu S kan du velge blant en rekke ulike boostere, blant annet disse:

Açai (uttales a-sa-i) har en kakao-lignende smak og er et mørkelilla bær på størrelse med et lite kirsebær. Veldig høyt innhold av antioksidanter, proteiner og naturlig fiber.

Hamp inneholder mineraler, fettsyrer og fiber, og er en super proteinkilde. Avskallede hampfrø har en mild, nøtteaktig smak.

Hvetegress kan virke både rensende og energigivende, og er en god kilde til vitaminer, mineraler og enzymer. Denne boosteren er dessuten rik på betakaroten og klorofyll.

Kokosvann har en frisk smak, og den kalorifattige væsken kan fint erstatte juice eller melk i en smoothie. Inneholder viktige vitaminer, mineraler, aminosyrer og plantehormoner.

Kakaonibs er biter av rå, skrellede kakaobønner. Dette er en av de beste kildene til antioksidanter, og er dessuten rik på magnesium og jern. Passer godt som topping på smoothies.

Kilde: smoothiexchange.no

  • Stikkord: frokost, Lunsj, Oppskrift, smoothie

Logg inn