Fru Lyng endelig på plass på Fornebu S

Dyner, sengetøy og barneklær fra Fru Lyng har vært etterspurt på Fornebu S lenge. Fra 23. april åpnet endelig den velrenommerte butikken på senteret.

21/04/22 Interiør

– Vi gleder oss veldig til å møte nye og gamle kunder på Fornebu S, sier Victoria Rusta. Hun har jobbet hos Fru Lyng i seks år og ser frem til å bli butikksjef for den nye butikken på Fornebu.

– Kundegruppen på Fornebu S har ønsket oss dit lenge, så vi er sikre på at de kommer til å sette pris på det vi har å tilby, sier hun.

Kvalitet i generasjoner

Fru Lyng ble opprinnelig etablert som et dampfjærrenseri for dyner helt tilbake i 1899. I dag er butikkjeden kjent for sitt eksklusive utvalg av sengetøy, håndklær og barneklær, og ikke minst sine egenproduserte dundyner og dunputer. Merkenavnet har et kvalitetsrykte som ofte videreføres fra en generasjon til en annen.

– Kunder forteller historier om at de brukte barnetøy herfra da de var små, eller at bestemoren anbefalte dem å dra til Fru Lyng for å kjøpe dyner, og det er jo veldig hyggelig, sier Rusta.

 

Produktene som forhandles hos Fru Lyng er alle håndplukket for sin kvalitet, mye får du ikke i andre butikker i Norge.

– Vi velger ut varer som er unike, som er rettferdig produsert og som har høy kvalitet. Vi selger for eksempel håndklær fra en familiebedrift i Portugal. Det er de beste håndklærne du kan tenke deg og fås i hele 60 ulike farger, sier butikksjefen.

Hun tror flere og flere blir opptatt av å kjøpe kvalitetsprodukter som varer lenge, istedenfor en bruk og kast-mentalitet. Spesielt stolt er hun av dundynene og dunputene som alle er produsert i Norge og er merket med den velkjente blå Fru Lyng-etiketten. Fabrikken ligger kun en times tid unna Oslo.

– En av filosofiene våre er at nok søvn løser det meste. I tillegg til våre egne dyner og puter har vi eksklusivt sengetøy og laken fra kjente merkevarer i sortimentet vårt, for vi vet at mange er opptatt av å sove godt, sier Rusta.

Butikken vil også ha et bredt utvalg av baby- og barneklær fra alderen 0-18 år, her vil man finne alt fra ulltøy i god kvalitet til eksklusivt pentøy. Den aller viktigste nyheten, som har vært etterspurt lenge hos oss på Fornebu S, er at de vil tilby barneklær i kjente merker som Polo Ralph Lauren, Gant og Levis. Og fra høsten 2022, vil det også dukke opp flere kjente merker og sortimentet på barnetøy utvides. De vil også selge skjønne plagg og babytepper fra Lille Lam. Sammen med myke kosedyr og babygym fra det franske kvalitetsmerket Tartine et Chocolat, vil dette være populære gaver som barna vet å sette stor pris på.

 

 

Skreddersøm

– Det er ingen andre som holder den dunkvaliteten som vi har. Fordi vi lager kolleksjonene våre selv, i samarbeid med fabrikken, kan vi også skreddersy produkter, hvis kundene ønsker seg noe spesielt. Trenger du en dyne som er to ganger tre meter, så fikser vi det. Og ønsker du deg et sengetøy i egne mål, har vi leverandører som leverer det også. Hos oss får du personlig service. Vi lytter og legger til rette for det kundene våre ønsker seg. Service er noe av kjernen i Fru Lyng-konseptet, forteller Victoria Rusta.

Historien bak Fru Lyng
Fru Lyng ble etablert i 1899 av Benedicte Lyng. Tobarnsmoren Benedicte hadde nylig blitt skilt og måtte en finne en god måte å livnære seg selv og barna. Tidligere hadde hun vært lærer, men det ga ikke nok inntekt nå som hun var alene med de to barna. Hun vurderte flere ulike typer forretninger og undersøkte hva andre forretningseiere tjente. «Jeg spurte om de kunde tjene så meget som 80 kroner netto per måned – det var hvad jeg måtte tjene for å kunne klare mig – så svaret de alle, at, nei 80 kroner tjente de ikke».

Benedicte måtte derfor tenke nytt og dermed etablerte hun et dampfjærrenseri for dyner, fordi hun mente at «der var behov for en slik forretning». Forretningen gikk bra og Benedicte kjøpte inn nye rensemaskiner til lokalet i City-passasjen, hvor Fru Lyng fremdeles holder til. Hun utvidet også til barneutstyr og ansatte syersker for å sy sengetøy. Butikken var eid av familien Lyng frem til 80-tallet, da dagens eier, Stein Lie, overtok. I dag har Fru Lyng fire butikker, to i Oslo sentrum og en i Moss, i tillegg til den nyåpnede butikken på Fornebu S.

Logg inn