Piknik på fine Fornebu

Finnes det noe koseligere enn å dra på piknik i naturen?

05/07/21 Mat og servering

Du kan enten forberede godsakene selv, eller kjøpe med noe å fylle kurven med på veien. Restaurantene, kafeene og MENY på Fornebu S lager gjerne frokosten, lunsjen eller middagen for deg.

Sabi Sushi-lunsj på brygga
Fornebu er en unik bydel, med massevis av grøntområder, brygge og strand å velge mellom. Derfor er det ikke mye som skal til for en piknik på Fornebu. Du trenger faktisk ikke engang å ha ferie.

Sabi Sushi er et hyggelig sted å spise middag eller å ha en forretningslunsj, men er like fantastisk for en take away i det fri. Vi bestemte oss for å legge lunsjen til en av de mange fine bryggene du finner på Fornebu. Nede ved Rolfsbukta fikk vi fantastisk utsikt over havet samtidig som vi hadde et stort utvalg sushi og sashimi med oss.

Vi bestemte oss for å gå all inn på en nr 18 – Chefs choice, og en nr 26 – Stor utvalgte sashimi, nigiri og Maki. Alt du trenger for en piknik er egentlig et pledd eller en duk. Det er også fint å ha med seg et lite brett å sette f.eks. sauser på så man ikke søler på det fine pleddet. Og puten? Vel, etter så mye god mat er det fint å kunne hvile hodet i 10 minutter, tenkte vi.

Romantisk frokost-date fra Godt Brød
Det er kanskje vanligst å tenke lunsj når man tenker piknik, men vi anbefaler virkelig frokost i det grønne. Solen står fortsatt lavt og det er ikke for varmt. Godt Brød i første etasje på Fornebu S åpner allerede kl 08, så vi tok sykkelen til senteret og fylte opp sykkelkurven med det som så digg ut.

Det ble en yoghurt med «knas» til hver, en herlig sprø granola av havre med hint av honning og krydder, knasende mandler og myke rosiner. Dette er Godt Brød sin egen fantastiske granola som man kan kjøpe med seg i boks og ha med hjem. Vi kjøpte også med rundtstykker. Et tips er å la de som jobber på Godt Brød smøre dem for deg, de har alt av pålegg du kan tenke deg. Og den muffinsen som lå der kunne vi ikke motstå, så det fikk bli en søt liten avslutning på en veldig fin piknik-frokost i det grønne.

Joe & The Juice på stranden
Piknik på stranden er en klassiker som de fleste har en eller annen gang iløpet av sommeren. Fyll opp strandvesken med alt du måtte trenge av solbriller, badeklær, godt med vann (viktig å holde seg hydrert), solkrem og håndkle – og ta så turen innom Joe & The Juice på Fornebu S for litt proviant som passer perfekt til stranden.

Vi gikk for to shakes, Joes signatur «green mile» med eple, avokado, spinat og broccoli er en riktig næringsbombe som smaker fantastisk. Vi ble også fristet til å prøve en vegansk shake og gikk for Blue Magic som virkelig levde opp til navnet sitt. Den er laget på cashew-kokos-drikk og har blå spirulina i seg.

Og inget besøk på Joe & the Juice uten litt Joe (kaffe altså). På Joes får du alt fra en americano, til iced coffee og forskjellige kaffe med steamet melk. Vi anbefaler kaffe latten som har en helt fløyelsmyk kremete melk i seg. Litt ekstra mat til stranden og serano sandwichen som er grillet passer godt. De deler den på to for deg, så den er helt perfekt å dele hvis man som oss også vil ha shakes.

Lola & G i det fri
Det finnes mange fine parkbenker rundt om på Fornebu S – for den som vil ha piknik, men ikke har piknik-pledd eller bare vil ha piknik litt spontant.
Et godt tips hvis man skal være ute hele dagen er å ha en veske med noen kjøleelementer. Mat som også holder seg spesielt godt er påsmurt og salater, begge deler finner du på Lola & G i andre etasjen på Fornebu S.

I salatbaren plukker du selv hva du liker og velger dressing etter smak. Ved siden av får du også deres nydelige focaccia og smør. Vil du ha ferdig påsmurt så finner du det i kassen. Du kan nesten ikke gå innom Lola & G uten å prøve husets hjemmelagde fantastiske italiensk iskrem som kommer i 25 forskjellige smaker. Den er derimot ikke egnet for å ta med på piknik og ble spist opp lenge før vi rakk å ta noen bilder.

Vi gikk også innom MENY for å kjøpe med friske bringebær og jordbær. Bær holder seg også godt hele dagen og er perfekt snacks på varme sommerdager.

Dukkert etter jobb og pizza fra Maya’s

Man har jo dessverre ikke alltid fri hele sommeren, og på varme dager så teller man ned timene til man kan komme seg ut og få seg en dukkert i havet. Vi syns at dette er en perfekt anledning for en liten After work-piknik.

Ta med kjøleveske hvis du har og fyll opp med litt kald drikke fra MENY. Sving så innom Maya’s Italian for Fornebus beste pizza og litt annet digg. Maya’s har faktiskt hele sin meny som take away!

Vi bestilte en Maya’s special, pizza nr. 67 Super Burrata, men det finns et stort utvalg pizzaer å velge mellom. Den holdt seg godt til etter svømmeturen og Pizzaen var saftig og burrataen helt nydelig. Et annet tips er å gå for Calzone som er en innbakt pizza, den holder seg enda lengre hvis det er en stund til man skal spise. Det ble også en salat på deling, Capra calda, geitostsalaten med valnøtter og balsamico – det var nok begges favoritt. Porsjonene er generøse så du blir mett og du får en perfekt middag etter en lang dag og litt aktivitet.

3 Tips til deg som skal på piknik

1) Hva slags pikinik? Piknik er en fornyelse som oppsto blant overklassen i Frankrike på 1600-tallet, og begrepet brukes om det å spise utendørs i fine omgivelse, utover det finnes det egentlig ingen begrensninger. Vi prøvde oss på alt fra frokost-piknik, til after work-piknik med bad. Du kan lage all maten selv eller kjøpe med ferdige retter – du bestemmer! En piknik kan være en romantisk begivenhet eller en aktivitet for hele familien, husk da å ta med aktiviteter til barna.

2) Hva trenger du? Noen elementer må til for at det skal bli en piknik. Et pledd eller duk er hyggelig, deilige omgivelser og noe godt å spise. En bra kjøleveske er gull verdt hvis man skal være ute lenge, ellers holder det med en kurv.
I kurven har du med deg drikke, glass, duk, pledd, servietter og kanskje et fat som holder glass og sauser stabilt.

3) Hvor skal du dra på piknik? Fornebu byr på uendelig mange flotte piknik-mulig- heter så her er det bare å utforske. Bryggene nede ved Rolfsbukta er perfekt for noe spontant og bare et lite stykke fra Rolfstangveien finner du både grønt og strand.

  • Stikkord: fornebu, godt brød, joe & the juice, Lola & G, Maya's Italian, Meny, piknik, sommer

Logg inn