Rask og næringsrik mat for folk på farten

Vi har plukket ut noen favorittmåltider fra våre butikker, som gjør det enklere for deg å ta gode og næringsrike valg under handleturen.

11/03/22 Mat og servering

Vi kan alle kjenne oss igjen. Blodsukkeret er på sitt aller laveste og den akutte sultfølelsen har raskt kommet snikende. For å gjøre det enklere for deg å ta gode næringsrike valg når du er på farten, har vi plukket ut noen favoritter fra våre butikker. Disse favorittene gir en god metthetsfølelse og tilfører kroppen de gode næringsstoffene som varer lenger utover dagen.

Frokostene som gir en god kickstart på dagen

Christine hos Godt Brød anbefaler deres knas tranebærblanding, gjerne i kombinasjon med en yoghurt eller den veganske varianten kogurt.

  • Knas er en kornblanding laget med 65 % fullkorn av havregryn, som gir deg næring fra seks ulike kornslag. Kornet tilfører kroppen din proteiner av god kvalitet og tranebærene tilfører en herlig syrlighet. Dette måltidet inneholder lite tilsatt sukker og kan nytes hver dag med god samvittighet – Rett og slett en perfekt kickstart på dagen, forteller Christine.

Frokostbolle hos Joe & The juice

 Hos Joe & the juice selger de frokostbollen Akai Bowl 2.0, som sannsynligvis er en av de aller mest næringsrike frokostene man kan spise. Denne inneholder ingredienser som Goji og Acai bær, Avocado, Chiafrø, kokos og cashew. En skikkelig kraftpakke med næringstoffer!

– Gojibær er et bær fullspekket med næringstoffer som inneholder et høyt nivå av anitoksidanter med vitaminene (C, A, B1, B2, B3). I tillegg til mineralene jern, sink, kalsium, magnesium og selen. Et annet godt alternativ er vår energize breakfast bundle, bestående av en kopp kaffe, juice og en frukt/grønnsaks shot, sier Cecile.

Kaffebrenneriet

Kaffebrenneriet har flere ulike næringsrike måltider, men anbefaler å starte dagen med en kaldgrøt og en kopp med kaffe uten kalorier. Hos kaffebrenneriet kan du velge mellom to ulike typer svart kaffe hver dag, og man kan få oppleve kaffe fra mange ulike land, prosesseringer og smaksprofiler.  

– De aller fleste er klar over at kaffe inneholder koffein og har en oppkvikkende effekt. Det tar riktignok cirka 45 min før man oppnår full effekt av koffein. Men det mange ikke vet, er at nyere forskning viser at kaffe også beskytter mot lever-sykdommer, reduserer faren for hjerte- og karsykdommer og er en god kilde til antioksidanter. Faktisk så har kaffe langt flere fordeler ved seg enn de fleste av oss er klar over. Dersom man ikke liker kaffe, kan vår energi-te være et godt alternativ. Dette er en grønn teblanding med ingredienser som gir deg en oppkvikkende start på dagen.

Vi har også en kaldgrøt som er er laget med bringebær & lime, glutenfrie havregryn og chiafrø. I tillegg til å smake veldig godt er denne også fri for gluten, laktose og er vegansk. Kjøp gjerne med klassisk Granola eller energimüsli som topping, dette vil heve den gode smaken ytterligere, presiserer Julian.

Narvesen

På Narvesen finner du havregrøten fra Tine, sammen med en avocado smoothie.

– Det finnes mange fordeler med havregrøt og det er blant annet at den inneholder fiber, protein og lite sukker. I tillegg er gryn rike på jern, sink, magnesium, samt en rekke vitaminer og mineraler. Avokado er jo også kjent for å være en såkalt superfrukt, med et høyt innhold av folat, kalium, ulike vitaminer og sunne fettsyrer. Å få i seg alle disse næringsstoffene til frokost vil være en god start, forteller Tony hos Narvesen.

Rask lunsj med langvarig energi

 

Godt brød

Hos Godt Brød er grovt surdeigsbrød av spelt en stor lunsjfavoritt. Dette skyldes blant annet at brødet har gjennomgått en fermenteringsprosess, som gjør det lettere for kroppen å ta opp mer av næringsstoffene fra kornet.

  • En av de største fordelene med surdeigsbrød, er at det skaper en metthetsfølelse som varer lenger enn brød laget av hvete, og sørger samtidig for at blodsukkeret stiger saktere. Speltbrød er i tillegg utrolig bra for både fordøyelsen og for energinivået utover dagen.

Dersom man er en del i fysisk aktivitet og er opptatt av å få i seg proteiner, kan treningssalaten være et godt alternativ. Denne inneholder gode økologiske råvarer, ekstra protein i form av egg, ekstra kjøtt og litt ost dersom man ønsker det. Karbohydratene kommer i form av et nybakt rundstykke som også følger med. – Som drikke til måltidet, anbefaler vi en eple/blåbær juice. Denne synes i hvert fall vi er vanskelig å motstå. Eplene gir en herlig sødme og blåbærene tilfører friskhet, i tillegg til å være en skikkelig antioksidantbombe, forteller Christine.

Kaffebrenneriet:

Som en liten lunsj eller et mellommåltid, foreslår de chiapudding med pasjonsfrukt & kokos. Chiafrø er en av de sunneste matvarene i verden og inneholder en stor mengde næringsstoffer som for eksempel Omega 3, sink, kalium og fiber.  – Selve puddingen er laget av usøtet soyamelk, er glutenfri, laktosefri og vegansk. Så denne er egnet for absolutt alle å spise. Jeg vil samtidig også trekke frem Hummus-salaten, som inneholder grønnkål, granateple, marinert bulgur, syltet eple og soyabønner. Kroppen din vil nok elske deg for begge disse lunsjene, forteller Julian entusastisk.

Mellommåltid som påfyll

 Når energinivået daler etter en lang dag, vil behovet for å fylle på med ny energi melde seg. Kanskje du har behov for raskt påfyll under handleturen, før ungene skal leveres på trening, eller før man drar rett fra jobben for å møte en venn?

– Alle våre smoothies er svært næringsrike. Disse lages fra bunnen av med frosne bær og grønnsaker, for å holde ingrediensene så ferske som mulig. Men en smoothie jeg ønsker å fremheve er “Almond strawberry crunch” med Acai bær. Acai, er et lilla bær fra Amazonas full av antioksidanter, proteiner, fiber og sunne omega fettsyrer. Inntak av dette bæret styrker blant annet immunsystemet. Denne inneholder også mandelmelk, agave, jordbær og bær granola. – En skikkelig god smoothie som består av et herlig sammensurium av alt det næringsrike man bør få i seg som et mellommåltid, forteller Celine.

 

Joe&The juice

En utrolig sunn vegansk shake hos Joe & the Juice er Green gains – WORKOUT TEAM BUNDLE. Denne inneholder avocado, cacao, cashew, kokosnøtt og superalgen spirulina. Spirulina er en type tang som mange har implementert i kostholdet sitt og brukes blant annet av astronauter ute i verdensrommet. Grunnen er at denne tangtypen er en av verdens mest innholdsrike kilder til næring. I spirulina finner man nemlig en lang liste med vitaminer, mineraler og antioksidanter, som jern, flere typer vitaminer (B,C og E), og kalsium. Den inneholder også mer protein enn egg og inneholder mer betakaroten enn en gulrot. Dersom man ønsker å få i seg ekstra protein, kan man bestille dette som et tillegg sier Cecilie.

Sunnere kos eller bare kos

Funky frozen yoghurt

Noen ganger har man bare behov for noe søtt, og hos Funky Frozen yoghurt får man faktisk både noe som er søtt og bra for kroppen. De er faktisk den første yoghurtis-kjeden i Europa som tilbyr økologisk yoghurtis, som også er glutenfri og vegansk.

  • Yoghurtene vi selger er 100% økologiske, inneholder kun 1,4% fett og er uten masse tilsetningsstoffer. De inneholder blant annet bakteriekulturene Lactobacillus acidophilus og Lactobacillus thermophilus, som er bra for fordøyelsen. Vi har også sorbeter i sortimentet vårt, disse er fettfrie og laktosefrie, kan Celine fortelle. Dersom man har lyst på næringsrike smoothies, så har de også dette som en del av sortimentet og disse to er blant de sunneste variantene:

Acai hemp (pære,pasjonsjuice, acai,jordbær og hempprotein, eller protein warrior (Soyamelk,jordbær,blåbær,banan, whey protein og frozen yoghurt)

 

Neste gang du er innom senteret vårt og kjenner at sulten trenger seg på, har du nå en mengde gode og næringsrike måltider å velge mellom. Men har du lyst til å unne deg noe ekstra godt, da har vi også der flere ulike varianter du kan velge mellom. Hva med en kanelsnurr fra kaffebrenneriet, en mandelbolle fra godt brød, eller en pølse hos Narvesen?

Valget er ditt!

 

Logg inn