Ekspertenes beste stylingtips

For de fleste av oss er drømmen om å ha en egen stylist uoppnåelig, men ifølge frisør og makeupartist Sissel Fylling er det mye du kan gjøre selv for å få like flott hår og sminke som proffene.

28/12/20 Mote og sko Velvære

Sissel har arbeidet som hår- og make up artist i over 30 år, blant annet i New York, Los Angeles, Stockholm og København. I dag har Sissel base i Oslo og representeres av stylingagenturet Style Management, der hun også er partner.

– Ikke gjør det så vanskelig når du skal sminke deg. Det viktigste er at du har gode produkter og gode koster å jobbe med, sier hår- og makeupartist Sissel Fylling. Hun mener mange forskjellige anbefalinger gjør folk forvirret og usikre når det gjelder sminke.

– Mange av oss bruker jo den samme make-upen i årevis, fordi det føles tryggest, sier hun.

 

Rocka og uperfekt

Den anerkjente makeupartisten er fan av naturlig sminke som fremhever egne trekk, naturlige øyebryn og glød i huden, fremfor stensilerte bryn, balkongvipper og konturert ansikt.

– Det finnes noen trender der ute blant ungdommen, som de plukker opp på sosiale medier, hvor de sminker seg til en annen person. Det er så trist å se disse 15-20 åringene med så mye sminke, når de egentlig er mye penere med en brøkdel så mye, sier Fylling.

Hun omtaler seg selv som en litt rocka makeup-artist, som ikke alltid har det perfekte som mål.

– Nordmenn har godt av å bli litt mer lekne og åpne når det gjelder sminke. Når jeg sminker meg selv så liker jeg at det er litt smudgy, rocka og uperfekt, men alltid med fin hud og velstelte bryn, sier hun.

 

Her er Sissel Fyllings enkle tips til sminke og hår som gjør deg festklar i en fei:

For de fleste av oss er drømmen om å ha en egen stylist uoppnåelig, men ifølge frisør og makeupartist Sissel Fylling er det mye du kan gjøre selv for å få like flott hår og sminke som proffene. Filorga Nutri-Filler Nutri-Replenishing Cream / Kicks, 685 kr. En ansiktkrem og primer i ett, som tilfører fukt og fyller inn i linjer og rynker i panna. Bioeffect EGF Serum / Kicks, 1295 kr. Dette serumet er fantastisk og gir mye fukt til tørr vinterhud. Bruk 3-4 dråper på huden før du legger deg, eller under dagkremen.

 

Prepp huden med fuktighet

Det beste utgangspunktet for å legge en foundation, er en fuktig og frisk hud. Start derfor alltid med en rik fuktighetskrem. Bruk gjerne et fuktighetsgivende serum før du legger deg om kvelden, så er huden helt optimal når du skal sminke deg dagen etter. Det er vinter og huden blir raskere tørr, så vær ekstra snill mot huden din fremover.

Giorgio Armani Beauty Luminous Silk Concealer / Kicks, 395 kr. En lett concealer som smelter på huden og dekker perfekt. Laura Mercier Tinted Moisturizer Natural Skin Perfector / Kicks, 500 kr. Passer til alle aldre og er perfekt til litt tørrere hud.

 

Jevn ut hudtonen

Har du i utgangspunktet en fin hud, syns jeg ikke du skal peise på med en tykk foundation. Bygg heller opp lagvis med en som er lett og gjennomsiktig, og dekk enkeltpartier med en concealer etter behov. For å skape dybde i huden kan du legge concealer på toppen av neseroten og under øyene. Unngå å legge den som en halvmåne, men heller fra ytterkanten av øynene og ned til neseroten, som en trekant. Da fremheves kinnbena.

Husk: legg alltid concealer over foundation, aldri under.

MAC Eye Shadow Pro Palette Tempting, 170 kr. Denne øyenskyggen elsker jeg! Alle kler den. Yves Saint Laurent Sequin Crush Eyeshadow 1 Legendary Gold, 228 kr. DIOR Diorshow Iconic Overcurl, 365 kr. Min maskarafavoritt gjennom mange år. Den har en perfekt buet kost, og er verken tørr eller drysser. Urban Decay 24/7 Glide-On Eye Pencil, 210 kr. Denne kajalen kommer i flere lekre farger. Legg gjerne en mørk kajal på øyelokket, og en mer metallisk farge på våtkanten. Da skal jeg love deg at det vil poppe.

 

Øyne som popper

Ofte gjør det susen å fokusere på enten øyne eller munn når du skal legge festsminken. Metallfarger er fortsatt veldig populært, og det finnes mange lekre farger å velge blant, som gjør seg godt når du vil føle deg ekstra fin. Legg for eksempel metalløyenskygge på øyelokket, og litt langs vipperoten under øynene. Deretter en mattere farge i globallinjen, gjerne i brun eller burgunder. På denne måten skaper du dybde, og metallfargen får komme til sin rett på øyelokket.

Jeg legger ofte en softkajal på våtkanten. Gjerne en som er grå, stålblå, olivengrønn eller burgunderrød. Det ser kanskje mye ut med en gang, men når du får smudget den ut litt med kosten, vil fargene gli i hverandre i et fint spill og gi deg en litt sexy og leken look. Avslutt de vakre øynene med å legge et lag eller to med svart maskara.

TIPS!

Optimalt sminkelys er dagslys. Flytt deg til et sted med godt lys, hvis du ikke har nok lys på badet.

Rens huden hver kveld. Ikke gjør det så komplisert. En mild og oljebasert rens og en varm vaskeklut gjør som regel susen.

Ikke glem halsen. Legg foundation og blush på både ansikt og hals, så blir ikke overgangen så stor.

DIOR Diorshow Pump ‘N’ Brow / Kicks, 295 kr. En fantastisk brynmaskara som kommer i fem ulike farger. NARS Blush Orgasm / Kicks, 345 kr. – Den ultimate blushen. Finnes i mange ulike farger. Sensai Translucent Loose Powder / Kicks, 560 kr. Et fjærlett og transparent pudder. DIOR Addict Lip Glow Oil / Kicks, 355 kr. En vakker gloss som underbygger din egen naturlige leppefarge.

 

Glød i kinnene og naturlige bryn

Jeg er fan av naturlige, fyldige bryn, uten å overdrive. Fyll inn brynene der det trengs med en bryngele, og avslutt med en brynmaskara. Har du enkelte blanke partier i ansiktet, legger du et gjennomsiktig pudder på panne, hake og nese og litt under øynene. Men la kinnene være, for det skaper glød. Avslutt med en fin gloss eller leppestift som fremhever din egen leppefarge. Avslutt sminken ved å legge blush på eplekinnene og solpudder under kinnbenene, litt i panna og på haka.

Hårspray, Kumo hold fra Shu uemura / Adam&Eva, 390 kr. Gir håret et lett hold! Redken Rootful 06 Adam&Eva, 279 kr. Gir volum til håret!

 

Lekre lokker

Prikken over i-en på julefesten er fyldige og glansfulle lokker. Og har du det ikke fra naturens side, kan du alltids gjøre ditt beste for å late som, for det er ikke så mange grep som skal til før du blir litt finere på håret enn du er til hverdags. Det samme prinsippet gjelder for hår, som for hud. Bygg et godt fundament med gode produkter som gir volum og spenst.

Har du tynt hår, spray håret med en thickening spray, eventuelt en saltvannsspray, før du føner og former håret med en keramisk rundbørste. På denne måten formes og tørkes håret fortere. Spray deretter med en tørr hårspray, før du eventuelt ruller håret rundt en krølltang eller krøllsyl for en mer leken look. Husk alltid å riste ut eller børste lett i krøllene for et mer naturlig utseende.

Tips: Vær leken, og ha gjerne utslått hår, uansett alder. Bruk gjerne en dekorativ spenne på den ene siden for å skape litt dramatikk. Og vips så er du fin og klar for fest!

  • Stikkord: Adam & Eva, Hår, kicks, Sissel Fylling, Sminke, Tips

Logg inn