Smaken av hjemmelaget

Bli kjent med våre restauranter med internasjonal opprinnelse og lidenskap for å skape unike smaksopplevelser

18/03/22 Mat og servering

Svært mange forbinder nok matopplevelser på kjøpesentre, med kafeer som tilbyr enkle og raske måltider i fellesområdene. Det unike med Fornebu S er at hos oss finner du restauranter som spesialiserer seg på måltider med internasjonal opprinnelse – Sabi Sushi og de italienskinspirerte konseptene Maya´s og Lola & G.

Et lite stykke Italia

På bakkeplan utenfor senteret, med egen inngang til restauranten, finner du Maya´s. Et spisested som på kort tid har blitt et kjærkomment samlingspunkt for innbyggerne på Fornebulandet. I det du entrer lokalet, føler man på en umiddelbar varm og lun atmosfære. Lokalet er innredet med moderne interiør, bestående av lyst treverk og et stilrent møblement. Bak disken står kjøkkensjefen Domenico, som stolt ønsker å fortelle oss om restauranten og de unike smaksopplevelsene de kan tilby.

-Italia er jo kjent for mange som et land med en enorm gastronomisk og rik matkultur. Vi har over en lang årrekke lært oss smakene og tradisjonene til vårt elskede hjemland – helt fra alpene til Dolomittene og til den ytterste spissen av Sicilia. Hos oss kan du bestille retter som for eksempel bruschetta, carpaccio, pizza, antipasti og nydelige italienske supper – rett og slett alle de klassiske måltidene med opprinnelse i det italienske kjøkkenet, smiler Domenico.

Tradisjonsrikt håndverk og gode råvarer

Hos Mayas legger de mye stolthet i å finne de beste produktene som markedet har å tilby dem. Med råvarer fra blant annet Felloni spekehus, Laks & Vilt sentralen og Strøm Larsen, skaper de helt unike smaksopplevelser for kundene sine.

– På vår restaurant lager vi nesten all mat helt fra bunnen av, med førsteklasses råvarer og i ekte tradisjonell, italiensk håndverksånd. Fra en av våre aller dyktigste leverandører, kjøper vi blant annet fersk pastadeig som vi lager til å bli vår egne dagsferske “Gnocchi”. I tillegg lager vi også en tradisjonsrik napolitansk pastasaus fra San Marzano, og en egen Bolognese-saus. Bolognese sausen tilberedes i bortimot et helt døgn, og blir brukt som en av hovedingrediensene i vår høyt verdsatte og klassiske lasagne, forteller Domenico entusiastisk.

Omsorg som suksessoppskrift

Det at vi benytter gode råvarer spiller absolutt en svært viktig rolle i matlagingen vår påpeker Domenico. – Men jeg vil allikevel si at vår spesialitet er å bedrive matlaging på samme måte som en italiensk mor som oppdrar barna sine – vi tilfører hvert enkelt måltid mye tålmodighet, kjærlighet og omsorg, sier Domenico og smiler bredt.

 Tatt godt imot av innbyggerne på Fornebu

Da de åpnet Maya´s i april 2017, ble de allerede fra oppstart tatt svært godt imot av innbyggerne på Fornebu. På Valentines day var restauranten deres helt fullbooket, med mange kjærestepar i alle aldre. – Her satt de blant tente stearinlys og spiste, drakk god vin og koste seg. Det var utrolig hyggelig å kunne ta del i denne spesielle opplevelsen, forteller Domenico.

I lokalet sitt har de også en egen bar, hvor du finner et rikt utvalg av gode viner med italiensk og fransk opprinnelse bak disken. – Her kan man nyte et velsmakende måltid med tilhørende god vin, eller for eksempel bare ta et glass vin sammen med kollegaer etter jobb. Det er også mulighet for å booke lokalet vårt til private selskaper og spesielle anledninger, avslutter Domenico entusiastisk.

Michelinstjerne-kvalitet fra Sabi Sushi

Rett ved siden av Maya´s finner du Norges største og ledende kjede innen høykvalitets sushi. I et lyst og romslig lokale med store vindusflater ut mot gaten, møter vi Jayson Pacyado, daglig leder hos Sabi sushi.

Han forteller at Sabi ble opprinnelig etablert i Stavanger i 2011, av»Oyakata» sushimaster, Roger Asakil Joya sammen med flere andre gründere.

– Det som er unikt med kjeden vår, er at vi har to Sabi Omakase restauranter, en i Stavanger og en i Oslo. Restauranten i Stavanger har fått tildelt Michelin-stjerne og er derfor en av landets mest eksklusive sushirestauranter. Vi har også etablert filialer på Vestlandet, Sørlandet og Østlandet og planen er å etablere oss over hele Norge – både som tradisjonelle og takeaway restauranter, forteller Jayson stolt.

 

Her på Fornebu S har de satset på en restaurant med plass til ca 50 personer, hvor menyen bugner av ulike ferske sushiretter.

– Sushi i Japan er veldig enkelt utformet, og består gjerne av en type fisk og en grønnsak. I matlagingen vår både dyrker vi og er tro mot de enkle grunnprinsippene som praktiseres i japanske kulinariske tradisjonen. Kunsten bak tradisjonell japansk sushi, er å la de naturlige smakene få fritt spillerom, uten å ha for mange unødvendige forstyrrelser. Vår mat kan beskrives som modig i all sin enkelhet, med fokus på rene råvarer og med en utførelse som skal vitne om et solid stykke håndverk, presiserer Jayson.

Et viktig element i det å servere sushi av ypperste klasse, er samarbeidet med leverandørene som leverer den høyeste kvaliteten på råvarer i markedet.

-En av de aller viktigste råvarene vi benytter i våre sushiretter, er den anerkjente Aurora- laksen. Dette er en norsk laksetype fra Skjervøy i Nord-Norge, som i 2006 ble plukket ut av japanske sjømateksperter som den aller beste sushilaksen i verden. Den er svært anerkjent og serveres som den fineste sushi og sashimi på sushirestauranter – over hele Japan. I tillegg til Aurora-laksen bruker vi Sterling-kveite som har opprinnelse i de klare og dype fjordene i Ryfylke. Kveiten har et saftig, hvitt kjøtt, som utfyller aromaen til andre ingredienser – Denne er også blitt en klar favoritt blant kokker fra alle verdenshjørner, forteller Jayson.

I tillegg til bordservering i deres restaurantlokale, tilbyr også Sabi førsteklasses sushi i form av catering.

– Du som kunde bestemmer hvilken type servering du ønsker; enten ved å få maten ferdig laget og levert direkte, eller at vi stiller med kokker som tilbereder på stedet. Vi skreddersyr menyer til alle anledninger og garanterer kundene våre en spennende matopplevelse, avslutter Jayson.

 

Familiebedriften med lidenskap for autentisk italiensk mat

I andre etasje, finner du en åpen, innbydende og hyggelig kafe midt blant alle butikkene. Også bedre kjent som Lola & G, kafeen som bringer duften av Italia inn på senteret. Det er ikke til å unngå, de serverer fristelser det er svært vanskelig å motstå når man går forbi med handleposene i hver sin hånd, og sulten har begynt å melde seg.

-I vår kafe serverer vi måltider med dagsferske råvarer fra morgen til kvelds, da vi har åpent fra kl 10 på morgenen til kl 20 på kvelden. Vårt kafekonsept er italienskinspirert, og vi serverer blant annet 4 typer italiensk pizza, 4 typer pastaretter med 4 ulike sauser, supper laget helt fra bunn, focaccia og grillede sandwicher. Vi har også egne barnemenyer, med ost og skinke toast eller pasta med valgfri saus. Dersom man er ute etter et litt lettere måltid, har vi en stor og innholdsrik salatbar med en mengde friske grønnsaker og andre gode ingredienser – som ris, fersk pasta og bønner. Så må vi ikke glemme smoothies som vi også lager fra bunnen av, disse er friske og skikkelig gode, forteller daglig leder Sara.

En av de tingene Lola & G har blitt aller mest kjent for i lokalmiljøet på Fornebu, er den ferske Italienske gelatoen, eller iskrem som vi kjenner det som her i Norge.

– Det unike med italiensk gelato er at den serveres med en lavere temperatur enn den vanlige iskremen vi får kjøpt via frysedisk i butikk. Den lave temperaturen i gelato sørger rett og slett for at man får en rikere og bedre smaksopplevelse. Vi produserer vår helt egen gelato her på kafeen en gang i uken, så ferskere gelato enn dette får man ikke tak i så mange andre steder. Utvalget vårt består av hele 25 ulike smaker, så vi kan derfor garantere at du vil finne en personlig favoritt blant alle disse, forteller Sara entusiastisk.

En annen godbit du finner i disken hos Lola & G, er de søte og gode kakene.

-Når man har lyst på noe ordentlig søtt å kose seg med, da anbefaler jeg å gå for kakene som er laget av vår utrolig dyktige samarbeidspartner Danora. Du kan velge mellom sjokoladekake, ostekake eller Oreo kake. Eller så kan du rett og slett bare kjøpe en av hver, avslutter Sara med latter i stemmen.

Logg inn