FORKJØLELSESKNUSEREN
https://meny.no/oppskrifter/Gronnsaker/Sotpotet–og-gulrotsuppe-med-ingefar/
Krydret suppe med søtpotet, gulrot og ingefær er en fryd for ganen, spesielt når halsen er vond og nesa renner. Den vakre, gule fargen er en energibombe i seg selv!
Til 4 personer trenger du:
• 400 g søtpotet
• 200 g gulrot
• 1 stk løk
• 2 stk hvitløksfedd
• 2 ss frisk ingefær
• 1 l kyllingkraft
• 1 stk lime
• 3 ss olivenolje
• salt
• kvernet pepper
• frisk koriander
Slik gjør du:
• Skrell og skjær søtpotet og gulrot i små biter. Hakk løk og hvitløk.
• Varm oljen i en mellomstor kasserolle. Fres søtpotet, gulrot og løk et par minutter under omrøring.
• Tilsett hvitløk og ingefær og la det frese videre i ett minutt. Hell i kraft og la suppen koke halvveis under lokk til alle grønnsakene er helt møre.
• Kjør suppen glatt og jevn med en stavmikser eller i en hurtigmikser. Smak til med salt, pepper og limesaft. Virker suppen veldig tykk, kan du tynne den ut med litt vann.
• Server suppen toppet med finstrimlet gulrot, koriander og en god skje kokosmelk (eventuelt yoghurt eller crème fraîche)
DET LILLE EKSTRA FRA OLIVELLE
Black Garlic Sea Salt er en kraftig krydderblanding som med fordel kan erstatte vanlig salt og pepper. Blandingen hever smaken på supper, pastaretter og bakte grønnsaker.
Oppskriftene i denne artikkelen er hentet fra Meny.no. Her kan du finne inspirasjon til både hverdags- og festsupper.