En sommer full av opplevelser på Fornebu!

Fornebu byr på mange spennende aktiviteter og arrangementer i sommer. Opplev kunst og kultur, musikk og mat, eller nyt naturen og vakre strender - her finnes noe for alle!

31/05/24 Aktiviteter på Fornebu S Informasjon

Vi har satt sammen en oversikt over noen av stedene du kan besøke, samt arrangementer og aktiviteter som finner sted på Fornebu denne sommeren. Et av sommerens store høydepunkter er uten tvil årets FOMA-festival som går av stabelen 6. – 7. juni – bli med og la festivalen være startskuddet på en sommer full av festligheter og moro. Det er nemlig nå du får oppleve Fornebu på sitt beste. God fornøyelse!

Kultur og musikk på Varmesentralen 

Varmesentralen er et levende kulturhus som har etablert seg som en sentral møteplass for både lokale og besøkende på Fornebu. Med et variert program som spenner fra konserter og kunstutstillinger til foredrag og sosiale arrangementer, tilbyr Varmesentralen kulturelle opplevelser for alle aldre. Det historiske bygget – som en gang var en del av flyplassens infrastruktur – er nå et dynamisk samlingspunkt med aktiviteter gjennom hele året, og sommeren er intet unntak! Noen av høydepunktene denne sommeren er disse:

 

Mikkel og reverockerne

Opplev en kreativ og rocka vri på kjente barnesanger med Mikkel og reverockerne. Dette er en forestilling som vil få både store og små til å trampe i takt til musikken! 

 • Dato: Søndag 2. juni klokken 13:00.

Mangaforedrag ved Hiwar Nheli

Møt forfatteren og illustratøren Hiwar Nheli, og bli kjent med hans inspirasjoner og arbeid med serien «Mantikorens Kongerike». Hiwar er utdannet medieviter og driver podkasten “Kompisprat”, som har som hensikt å engasjere flerkulturelle nordmenn politisk, sosialt og kulturelt. Dette blir garantert et inspirerende og spennende foredrag! Det blir servert pizza i forkant av foredraget.

 • Dato: Mandag 3. juni klokken 15:30.

Danseforestilling – Shadows of the light

Shadows of the Light er en tverrfaglig forestilling; en poetisk dialog mellom dans, animasjon og musikk. Støttet av Frittord, Norsk Kulturråd, Fond for Forprosjekt, Fond for Scenekunst, Viken Fylkeskommune, Oslo kommune. En forestilling som er verdt å få med seg!

 • Dato: Torsdag 6. juni klokken 18:00

 

Bærum Kunsthall fyller 10 år

Bærum Kunsthall feirer sitt 10-årsjubileum i år, og arrangerer i den forbindelse en helt spesiell jubileumsutstilling med kunstnersamtaler, omvisninger og ulike verksteder. Her kan du oppleve kunst fra lokale og internasjonale kunstnere. Gratis inngang for alle!  

Selve åpningsarrangementet er lørdag 8. juni klokken 19:00, men utstillingen varer ut hele september.

Bærum Bachkor – Sommerkonsert

Feir kjærligheten og sommeren med vakker kormusikk fra Bærum Bachkor!

 • Dato: Onsdag 12. juni klokken 19:00.

 

Operapub

Opplev musikkhistorien på nært hold! Det loves lidenskap, romantikk og dramatikk fra både tragiske, komiske og dramatiske operaer. Her møter du på profesjonelle operasangere som bytter på arier og duetter fra mange kjente verk.

 • Dato: Torsdag 13. juni klokken 19:00.

 

Konsert med Saluki 

Nyt skikkelig tøff norsk 70-talls “progrock” med det legendariske bandet Saluki. Gruppen tok musikken et skritt lenger og har blitt beskrevet som «et fengende melodisk band, med drivende rytmer, harmonisk sang og svært dyktige instrumentalister». Må oppleves!

 • Dato: Fredag 14. juni klokken 20:00.

 

SAS Janitsjarorkester

Hør det tradisjonsrike orkesteret som ble stiftet på selve Fornebu flyplass i 1960 – den gang for alle ansatte i SAS, men i dag er det et fullverdig orkester for flere enn bare ansatte i SAS.

 • Dato: Lørdag 15. juni klokken 14:00.

 

Karmaklubb Sommerfest*

Som et kick-off til Pride og avslutning av sesongen på Varmesentralen inviteres det til en herlig heldags SOMMERFEST! Du kan blant annet forvente musikk, showdans og drag i ulike og uventede kombinasjoner. Det er bare å sette av datoen, arrangøren lover forrykende stemning med juicy DJ´s og fuktige show – velkommen!

 • Dato: Lørdag 22. juni klokken 15:00.

Flytårnet Fornebu

Flytårnet er et ikonisk landemerke som minner om Fornebu sin solide luftfartshistorie. Den gamle flyplassen Oslo Lufthavn Fornebu var i drift fra 1939 til 1998, mens tårnet i dag fungerer som et kulturelt knutepunkt og en lokasjon for en rekke arrangementer. Blant annet kunstutstillinger, konserter, foredrag og lokale festivaler. Med den unike arkitekturen og tårnets historiske betydning, tiltrekker Flytårnet flere besøkende året rundt – og vi anbefaler på det varmeste å ta en tur innom om du ikke allerede har vært der. I sommer kan du blant annet oppleve dette på Flytårnet: 

 

Oslo Lufthavn Fornebu – 85 år!

Det blir en storslått feiring av den historiske flyplassen som fyller 85 år i år med en rekke aktiviteter, omvisninger og utstillinger. 

 • Dato: Lørdag 1. juni klokken 12:00.

Silketrykk på t-skjorter og plakater

Lær deg kunsten å silketrykke dine egne unike t-skjorter og plakater – gratis for alle!

 • Dato: Søndag 2. juni klokken 12:00.

 

«Junisage» Jazzduo – Galleri DC-3

Nyt en avslappende søndag med deilig jazzmusikk (av Miriam Poulsen og Frode Kjekstad), kunstutstilling og lett servering. Velkommen!

 • Dato: Søndag 2. juni klokken 14:00.

 

Keramikk for ungdom

Et eget verksted kun for ungdom hvor de får en innføring i å dreie keramikk, og hvor de kan lage både kopper og skåler til å ta med seg hjem.

 • Dato: Torsdag 4. juni klokken 15:00 (skoleelever 8. 9. og 10. trinn), onsdag 5. juni klokken 15:00 (skoleelever 7. trinn), torsdag 6. juni klokken 15:00 (skoleelever 8. 9. og 10. trinn).

 

AFTER RUN, Fornebuløpet med DJ

Musikk og underholdning etter Fornebuløpet. 

 • Dato: Onsdag 5. juni klokken 17:00.

Kulturopplevelser, mat og sportsarrangementer 

Fornebu Music and Arts Festival – FOMA

Opplev musikk, kunst og kulinariske opplevelser på et av Oslofjordens vakreste festivalområder: Rolfsbukta! Noen av artistene du kan glede deg til å se i år er Chris Holsten, Lost Frequencies, Sondre Justad og John Newman. I tillegg kan du få med deg en rekke flotte kunstutstillinger og nyte mange deilige matopplevelser. Dette vil bli et minne for livet! 

Dato: Torsdag 6. – fredag 7. juni – mer informasjon og billetter på FOMA Festival.

OBOS Fornebuløpet (Telenor Arena)

Løp og moro for hele familien, arrangert av Anders Nordby og andre anerkjente fartsholdere. Det blir også et spennende inspirasjonsforedrag av Frode Saugestad i forkant av løpet på Varmesentralen. Fremmøte hos Anton Sport på senteret, vel møtt!

Dato: Onsdag 5. juni klokken 17:00 – 20:00 – meld deg på her: https://fornebulopet.no/ 

Fotball EM på Punkt. – åpningskamp

Du kan se den store åpningskampen av årets fotball-EM på storskjerm på Punkt., samt resten av fotballmesterskapet gjennom hele sommeren. Det loves god stemning og mye moro, så her er det bare å finne fram fotballtrøya og gjøre seg klar til et storslått mesterskap.

 • Dato: Fredag 14. juni kl. 18:00 – 23:30 – og samtlige EM-kampdager utover hele sommeren. 

 

Kultur på hjul

Besøk en unik samling av klassiske biler, scootere og modellfly på dette kule og helt unike bilmuseet. Rett og slett et “must” for alle motorentusiaster, og barna elsker det! Museet er åpent alle helger.

 • Sted: Forneburingen 1.

 

Uteservering på senteret eller piknik ute

Hos oss finner du en rekke kafeer og restauranter å velge mellom, og maten kan du nyte på mange ulike måter! Kaffebrenneriet og Sabi Sushi tilbyr egen uteservering, og det finnes flere sitteplasser i uteområdet som alle kan benytte seg av. Alternativt kan du ta med deg maten til et av Fornebu sine mange fine naturområder i nærheten, og ha piknik i de naturskjønne omgivelsene (se tips på steder lenger nede i artikkelen). 

 

Enten du foretrekker frisk juice og digg sandwich fra Joe & The Juice, deilig bakverk fra Godt Brød, eller en digg pizza fra Lola&G, vil det garantert bli en hyggelig opplevelse!  

 

Vakre naturområder og unike strender

Fornebu er et rett og slett et lite paradis for natur- og badeentusiaster, med de vakre strendene og naturskjønne omgivelsene. Hver strand og hvert naturområde byr på ulike opplevelser som gjør hvert besøk ekstra spesielt. Dette er noen av våre favorittsteder for å nyte en dag ute i finværet.

 

Rolfstangen

Rolfstangen er et idyllisk naturområde helt ytterst og sørøst på Fornebu. Her finner du to flotte sandstrender adskilt av en bergknaus. Rolfstangen er stedet hvor du kan ta med familien for å nyte en full dag i solen med bading og hygge til langt ut på dagen.

Fürst brygge

Denne brygga og området rundt er blitt et svært populært badested de siste årene, i tillegg til den kjente brygga finner du også en liten koselig sandstrand og mange gode fiskeplasser. Ligger sørøst på Snarøya. Adkomsten via kyststien gir deg en fin naturopplevelse på turen inn til brygga, men siden parkeringsmulighetene er begrenset her så anbefaler vi å ta til fots. 

 

Pelvikodden og Halden brygge

Pelvikodden ligger sørøst på Fornebu, og er det perfekte stedet for dem som ønsker en kombinasjon av strandliv og god mat. Pelvikodden har en flott sandstrand og ruglete svaberg, mens kiosken på Halden brygge er kjent for sine deilige vafler.

Smedtangen

Smedtangen er en familievennlig badeplass innerst på nordsiden av Fornebu. Her finner du oppsatte griller og gode fiskemuligheter. Etter en dag med bading og grilling, kan du enkelt kjøpe lunsj og lette forfriskninger på Radisson Blu hotellet som ligger like ved.

 

Storøyodden

Storøyodden er en såkalt “blått flagg-sertifisert strand”, dette tilsier at stranden har høy standard på vannkvalitet og sikkerhet. Dette er med andre stedet å dra for en trygg og avslappende dag ved sjøen. Badesesongen på Storøyodden starter 5. juni.

For full oversikt over alle arrangementer og aktiviteter på Flytårnet og Varmesentralen i sommer, besøk Flytårnet Fornebu, og for en full oversikt over alle badeplassene på Fornebu, besøk Bærum kommune.

 

Med så mange fine opplevelser og vakre steder å besøke her på Fornebu, kan vi med trygghet si at Fornebu er det perfekte stedet å nyte sommeren – som er like rundt hjørnet. Ta med deg familie og venner, og opplev alt området vårt har å by på. Vi ønsker dere alle en riktig god fornøyelse, og god sommer når den tid kommer!

Logg inn