Høstferien i oktober kalles ofte for potetferie. Det kommer fra gammelt av – da skolebarn måtte hjelpe til og arbeide på gårdene som potetplukkere og ekstrahjelp gjennom den viktige potetinnhøstingen.
Høsten byr på mange store smaker – fra sopp, kraft og smaksrike rotgrønnsaker. Høsten er også sesong for lam, og hele 90% av alt lam blir slaktet gjennom høsten. Lite av norsk mark kan bli landbruksjord, men Norsk sau og lam holder kratt og skog nede og biologisk mangfold oppe.
La deg inspirere av smaker fra hele verden når du lager din høstmat. Det er godt med fårikål, men hvorfor ikke prøve en italiensk Cassoulet der du kombinerer lammet med spicy pølse? Eller en italiensk risotto med kantarell toppet med norsk spekeskinke. Ostefatet får nytt liv med den perfekte marmeladen og eplepaien blir enda litt bedre med ekte vanilje og en klype havsalt.
På Fornebu S har vi mange butikker som gir deg både de norske og de internasjonale smaksopplevelsene som gjør innhøstingstiden til en fest!
Hos spesialistforetningene Olivelle og Frogner Spesial får du tak i gode ingredienser, fisk, skalldyr og det lille ekstra som tar dine måltider til et nytt nivå!