Spis og vær glad – det er tid for innhøsting!

På Fornebu S har vi mange butikker som gir deg både de norske og de internasjonale smaksopplevelsene som gjør innhøstingstiden til en fest!

07/10/21 Mat og servering

Høstferien i oktober kalles ofte for potetferie. Det kommer fra gammelt av – da skolebarn måtte hjelpe til og arbeide på gårdene som potetplukkere og ekstrahjelp gjennom den viktige potetinnhøstingen.

Høsten byr på mange store smaker – fra sopp, kraft og smaksrike rotgrønnsaker. Høsten er også sesong for lam, og hele 90% av alt lam blir slaktet gjennom høsten. Lite av norsk mark kan bli landbruksjord, men Norsk sau og lam holder kratt og skog nede og biologisk mangfold oppe.

La deg inspirere av smaker fra hele verden når du lager din høstmat. Det er godt med fårikål, men hvorfor ikke prøve en italiensk Cassoulet der du kombinerer lammet med spicy pølse? Eller en italiensk risotto med kantarell toppet med norsk spekeskinke. Ostefatet får nytt liv med den perfekte marmeladen og eplepaien blir enda litt bedre med ekte vanilje og en klype havsalt.

På Fornebu S har vi mange butikker som gir deg både de norske og de internasjonale smaksopplevelsene som gjør innhøstingstiden til en fest!

Hos spesialistforetningene Olivelle og Frogner Spesial får du tak i gode ingredienser, fisk, skalldyr og det lille ekstra som tar dine måltider til et nytt nivå!

 

Kremet Soppsuppe: finn oppskrift her

Nå er soppsesongen her! Lurer du på hva du kan lage med sopp? Her får du oppskrift på varmende høstsuppe med kantareller, fløte og god kyllingkraft. Server den som forrett eller til hovedrett med fersk brød.

 

Saftige potetkaker: finn oppskrift her

Har du rester av potet? Da kan du enkelt lage saftige potetkaker, og toppe med spesialiteter som røkelaks, spekeskinke eller bacon. Her får du oppskriften, samt gode tips til topping.

 

 

Sopprisotto: finn oppskrift her

Oppskrift på risotto med god kraft, tørket steinsopp og parmesan. En italiensk favoritt som er like god alene som tilbehør til kylling eller biff. Du kan også bruke annen tørket eller fersk sopp.

Klassik lammefrikassé: finn oppskrift her

Oppskrift på enkel lammefrikassé der grytekjøtt av lam og høstens beste rotgrønnsaker kokes til det er mørt i en kremet saus. Tradisjonsrik søndagsmat. Serveres med kokte poteter.

Cassoulet: finn oppskrift her

Cassoulet var opprinnelig en restegryte, med det man hadde igjen av deilige rester som pølser, biffkjøtt, kylling eller lammekjøtt. Den blir ansett som en litt finere gryte; ”lapskaus for fiffen”, om du vil.

Logg inn