Ta løpeturen til nye høyder

Anton Sport presenterer joggeskoene som løfter aktiviteten til nye høyder, og som forbereder deg på høstens Fornebuløp!

01/09/21 Sport og fritid

Fornebu er det perfekte steder for løpeturer i det fri med områdets mange asfalterte turveier, grusveier og stier ved Oslofjorden. Forholdene er tilrettelagt for den perfekte løpetur! I år er også Fornebuløpet tilbake i god tradisjon den 8. september, og her finner du distanser for liten og stor uansett løpeform. I år er løpene basert på barneløp, 3 km, 5 km og 10 km. I den anledning har vi tatt turen til Anton Sport, hvor sko-ansvarlig Alexander Daviknes har gitt oss god innsikt i sesongens beste løpesko.

Oppdatert klassiker fra Nike

De fleste av oss har hatt et par Nike joggesko i løpet av livet. De praktiske og behagelige klassikerne har blitt oppdatert betraktelig, og hos Anton Sport finner du selvfølgelig de nyeste utgavene.

– Pegasus er en Nike Model – og Pegasus Nike 38 er veldig fleksibel til bruk, og kan matche 3, 5 eller 10 kilometers løping. Skoen har lett og god passform, og et veldig godt dempingsgrunnlag av skummateriale som gjør skoen myk og behagelig. Mønstringen under gjør at skoen funker fint på både asfalt og grus. Skal du ha en all-around sko til Fornebuløpet anbefaler vi denne. Du finner den i et godt utvalg farger og størrelser hos oss, forteller Alexander.

Nyheter fra Hoka

Merket Hoka har utmerket seg de siste årene. Det populære merket spesifiserer seg på størrelser og vil treffe den nøyaktige skostørrelsen til kunden. De har innført størrelser i både 1/3 og 2/3. Alle skomodeller finnes til begge kjønn, og modellene og fargene er ikke kjønnsbaserte.

– Hoka er et forholdsvis nytt merke. Vi ser at når kundene våre har blitt bitt av Hoka-basillen, kommer de tilbake og ønsker å fornye skogarderoben med nye modeller. Vi kan se på det litt som når man skal oppdatere en app i appstore. Kundene våre ønsker de nyeste oppdateringene! Forteller eksperten.

Den nyeste Hoka-modellen heter Hoka Carbon X2, som har et underlag i karbon. Dette gjør løpeskoen til den perfekte langdistanse-sko for dem som ønsker å løpe 10 km eller lengre på asfalt. – Når man løper ser man raskt praksisen på karbon og membran, sier Alexander.

God demping til løpeturer og gåturer

En modell som passer godt for de fleste er Hoka W Clifton 8 Together. – Dette er en modell som er kjent for mange, og blir mye sett rundt omkring. Denne kan minne om Nike Pegasus med sin høye drop, den passer nesten alle fottyper med mindre man har høy fotbue. Egnet for grus, stein og asfalt, er dette også en sko som passer for deg som trenger en sko for turgåing.

– Har du høy fotbue bør du gå for modellen Arahi, som vi finner i to farger. Her har du mindre drop og en hardere kjerne, som er godt for de som overpronerer og sliter med stabilitet. Problemstillinger som dette hjelper vi deg med om du kommer innom butikken vår, forteller Alexander.

Brødrene til Clifton heter Mack og Elveron, og med Elveron får du noe som heter Profly som er en gel som gir deg et rykk som gjør at du nesten føler at du flyr når du løper. Ønsker man mer treningsbaserte løpesko så er Mack og Elveron modellene du gå for om du ønsker resultater.

– Ingen bein er like, og folk har forskjellige behov i forhold til forskjellige typer skadeforebygging, derfor er hovedmålet vårt at vi skal finne sko som er rettet etter våre kunders bruk, avslutter eksperten.

Alexander og gjengen på Anton Sport står klare for å hjelpe deg med å finne dine perfekte sko – enten til årets Fornebuløp, eller til andre løpeturer her på Fornebulandet. Du finner mer informasjon rundt årets Fornebuløp her.

  • Stikkord: Anton, Anton Sport, fornebu, Fornebuløpet, hoka, joggesko, nike, Sport

Logg inn