Tid for te

Lite kan måle seg med den avslappende følelsen av å sette seg ned med en kopp varmende te.

25/03/21 Velvære

På Fornebu S finner du er rikt utvalg – både til koselige stunder og som påfyll av energi. Sunkost tilbyr te fra kvalitetsprodusenter over hele verden, men hvor skal man begynne te-reisen og hvordan velge rett te?

 – Folk liker så mye forskjellig. Våre kunder er svært glad i peppermyntete fra Kloster som har en frisk smak. Det er en te som kan drikkes daglig, og som kan ha god effekt for fordi Teene fra Yogi er også svært populære, og English Tea Shop er et populært nytt merke i vårt sortiment, som består av håndplukket te fra India. Våre kunder kan velge to typer te for 99.- av merkene Yogi, English Tea Shop og Ministry of Tea, forteller Ragnhild Liestøl, som er butikksjef ved Sunkost Fornebu S.

Det er tydelig at te er en populær varekategori ved vårt senter, og Sunkost har tatt inn en rekke populære serier.

– Serien fra merket Kloster finner du både som te-pakker med 20 poser og som løsvekt. Du kan faktisk også bruke flere varianter av te i løsvekt som krydder, det er det ikke alle som vet. Salvie og timian er gode eksempler på dette, forklarer butikksjefen.

Sunkost har tatt inn et rikt utvalg av te fra det fargerike merket Ministry of tea. Velg 2 for 99.-

 

Hvilken te passer best for deg?

Urtete kan du drikke både på dagtid og kveldstid, og påvirker ikke søvnen på samme måte som en te med koffein. Hos Sunkost er Salzburger te, Yogi tumeric orange og Kloster forkjølelses-te noen populære varianter innenfor urtete.

Kamille te fra planten kamilleblom inneholder kamilleurten som er meget god ved forkjølelse og influensasymptoner, og kan lindre plager i hals og luftveier. Når trøtthetsfølelsen ikke melder seg kan det være vanskelig å finne roen før leggetid. Kamille kan virke beroligende på kroppen ved dager med mye stress eller ved søvnproblemer.

I kategorien Grønn te finner vi den populære matchateen, som er rik på antioksidanter og naturlig koffein. Denne fremstilles av pulveriserte teblader. Matcha inneholder aminosyren l-theanin, som gir deg en avslappet følelse uten at du blir trøtt. Smaksmessig er matcha ganske bitter, men hos Sunkost finner du også en rekke forskjellige utgaver tilpasset dine smakspreferanser. Et godt tips er også å prøve en deilig kopp «matcha-latte». Bland pulveret med en varm, steamet mandel eller kokosmelk, som du også finner hos Sunkost.

Te fra English Tea Shop. Velg to varianter for 99.- på Sunkost Fornebu S.

 

Med fokus på bærekraft

I ekte Fornebu S ånd finner du bærekraftige og miljøvennlige teer hos Sunkost Fornebu S. Teene er fra gjennomsiktige produsenter som produserer teen i teposer uten skadelige stoffer eller plast. Produsentene sørger også for en ren handel, med fokus på økologisk landbruk og bærekraftige partnerskap,

Temerket Pukka har bygget sine verdier på økologisk landbruk, rettferdig handel og bevaring gjennom handel, og går kun i partnerskap med de som dyrker planter på en bærekraftig, økologisk måte – og beskytter miljøet, menneskene og dyrelivet rundt seg.

Ingredienser i Yogi tea kommer også fra kontrollert økologisk landbruk, og omstiller innkjøpet av ingredienser til langsiktige avtaler med bønder slik at partnere kan planlegge og investere i fremtiden for et forbedret livsgrunnlag og med bærekraftige dyrkemetoder.

English tea shop går rett til kilden. Dermed grunnla de merket for å produsere te fra hjertet av Sri Lanka. Bærekraft driver alt merket gjør, og ingrediensene kommer fra småbønder i begrensede mengder, dyrket uten kjemisk gjødsel eller plantevernmidler.

Men hva er egentlig butikksjefens egen favoritt-te? – Hvis jeg skulle velge et merke så er jeg selv er jeg veldig glad i te fra merket Yogi. De er veldig gode, tipser Ragnhild.

Te fra Yogi Tea. 50.- per stk hos Sunkost.

 

Fem fakta om te

  • Innholdet av garvesyre (polyfenol) kan hemme opptaket av jern fra maten, og te bør derfor fortrinnsvis drikkes etter måltid (særlig av personer med lav blodprosent)
  • Både sort og grønn te kommer fra de samme bladene på tebuskene. Det er ved foredlingsprosessen at forskjellene i teen oppstår.
  • Urtete kommer ikke fra bladene av en te-plante, og derfor anses den ikke å være ekte te. Røtter, stengler, blomster og deler av planter brukes til å lage urte-te.
  • Bruk ikke kokende vann når du trekker teen, da vil teen få en bitter smak. Pose-te skal trekkes i vann på omkring 85 grader, løsvekt-te ikke bør trekkes i vann over 70 grader.
  • Te-seremonien er en viktig del av japansk kultur og innebærer forbruket matcha. Mens seremonien ser ut til å sitte på te, er det mer et sosialt rituale enn noe annet. Te-seremonien kommer opprinnelig fra en kunstform praktisert av eliten av det japanske samfunnet som en måte å videreutvikle status på.
  • Stikkord: fornebu s, Sunkost, Te

Logg inn