Tilbake til hverdagen – lag sunne & digge matpakker

Etter en lang sommer er det tilbake til hverdagen og tilbake til (den litt sunnere?) matpakken. Sammen med våre venner på MENY har vi funnet frem noen av våre favoritter.

09/09/21 Mat og servering

«Matpakke» er et særnorsk fenomen, faktisk så savner mange språk et ord for matpakke i det hele tatt. Matpakken er en lojal følgesvenn gjennom skoletiden, og noe ekstra å kose seg med når man er på tur.

Etter en lang sommer er det tilbake til hverdagen og tilbake til (den litt sunnere?) matpakken. Lunsjen skal smake godt og kunne oppbevares i en boks, samtidig så ønsker man ofte at den skal være litt ekstra sunn – og gjerne variert.

Våre venner på MENY har mange digge og sunne oppskrifter som passer perfekt i matpakken, og vi har funnet frem noen av våre favoritter som du kan bytte ut den klassiske brødskiven med en gang i blant.

 

Variere din grove tortilla i uendelighet

Har du en grov tortilla så har du et fantastisk utgangspunkt for en sunn matpakke. Den kan være basen i både taco, quesadillas, frokostwrap, vegetarfyll, middagsrester eller bli en litt sunnere pizza.

Omelettwrap med grillet kylling fra Meny

Tips! Denne retten fungerer faktisk også uten tortilla, da en omelett er en fin wrap i seg selv.

Fullkornswrap med reinskav og cashewnøtter fra Meny


Tips på flere gode wraps!

Laksewrap med avokado

Smakfulle vegetarwraps

Grove wraps med kylling og mango

 

Kreativt med muffinsformen – Prøv Matmuffins!

Hvis du har et muffins-brett så har du et godt utgangspunkt for å lage matmuffins som passer perfekt til matpakken. Det er enkelt å variere med det du har hjemme for å minimere matsvinn -og du kan både bruke en deig eller gjøre fyllet med bare egg (hvilket går enda raskere å forberede).

Glutenfrie eggemuffins

Tips på fler matmuffinser!

Grove matmuffins med ost og skinke

Matpakkemuffins med Biola

 

Grønnere pannekaker som metter

Akkurat som med muffins, kan du variere pannekaker og tilsette grønnsaker, eller en frukt med stivelse (som banan), for å gjøre de enda mere mettende. Det er jo også alltid en liten luksusfølelse å åpne matpakken – og så er det pannekaker! Legg med friske bær til søte pannekaker og en god kremost til salte pannekaker.

Bananpannekaker med yoghurt fra Meny

Squashpannekaker med Chutney fra Meny

 

Tips til glutenallergikere! Hvis du ikke vil bruke mel kan ta 1-2 ss fiberhusk istedenfor og tilsette litt ekstra væske, f.eks. litt valgfri melk i blandingen.

 

Salat med middagsrester

For de aller fleste er det enklere med kald enn varm matpakke. Gjør en salat av gårsdagens middagsrester. Du kan for eksempel ta utgangspunkt i biff eller kylling og strimle opp noen av dine favorittgrønnsaker som base. Lag en enkel vinaigrette, bruk pesto eller velg en ferdig saus eller majonesdressing.

Biffsalat fra Meny


Tips på flere salater!

Kyllingsalat med honingdressing

Vegetarisk Asiatisk salat med nudler og mango

 

En matboks som passer deg og barna

Det finnes mange fine matbokser å velge mellom i de forskjellige butikkene, her er noen utvalgte fra Tilbords, Ark, Jernia, og Lively me.

 

Aktuelle produkter

Logg inn