Tipsene som løfter jule- og nyttårsmaten

Julen ringes snart inn, og da står familien - og ikke minst maten i fokus. Hvorfor ikke avslutte enda et annerledes år med en liten vri?

23/12/21 Mat og servering

Hvis du er som oss og liker å eksperimentere med nye smaker, har vi samlet noen av senterets beste tips til jule- og nyttårsmaten her.

 

Maten middagsbordet fortjener

Forrett: Asparges med sitron-hollandaise

Hvorfor ikke begynne nyttårsmåltidet med en lett og enkel forrett som garantert vil falle i smak. Server grønn asparges med hjemmelaget sitron-hollandaise. De gode smakene komplementerer hverandre og gir en lett og smakfull start på måltidet.

Finn oppskriften her: https://meny.no/oppskrifter/Gronnsaker/asparges-med-sitronhollandaise/

 

Hovedrett: Reindyrstek med rotgrønnsaker, sopp og spinat

Den klassiske reindyrsteken slår sjeldent feil som hovedrett den 31. På Meny finner du oppskriften som vil imponere både store og små. Reinsdyrkjøtt er festmat, og denne retten er ingen unntak. Med beter i vakre farger, perlepoteter, kremet sopp og grønn spinat blir dette en hovedrett som vil imponere.

Du finner oppskriften her: https://meny.no/tema/nyttarsaften/Forslag-til-nyttarsmeny/

Tips: Reinsteken gjør seg godt med bringebæredikk fra Royal Selection. Denne fra Frogner Spesial vil sette en ekstra liten vri på en storfavoritt.

Dessert: Honningglaserte pærer med ingefær og mascarpone

Gyllne, møre pærer med søt honning, frisk ingefær og stjerneanis, toppet med myk mascarpone. Denne desserten passer godt etter et tyngre måltid. Hvorfor ikke prøve den på nyttårsaften?

Du finner oppskriften her: https://meny.no/oppskrifter/Dessert/Frukt-og-bar/honningglaserte-parer-med-ingefar-og-mascarpone/

Tips: Ekte vaniljestang gir veldig god smak. Hva med å også prøve Albert Ménés karamellkrem (saltet smør) eller lemon curd fra Frogner Special – to favoritter som aldri slår feil ved siden av enhver dessert.

 

Dessert: Multekrem med krokan og multesaus. Perfekt til julaften eller romjulen.

Multekrem er en av de mest populære dessertene til jul. Server denne deilige desserten av pisket krem, hjemmelaget krokan og en fristende saus av multer.  

Oppskrift på multekrem med en vri finner du her: https://meny.no/oppskrifter/Dessert/Frukt-og-bar/Multekrem-med-krokan/

Tips: Du kan drysse hakkede nøtter over multekremen rett før servering. Hvorfor ikke også blande inn cameroon mangoedikk fra Royal Relection i masceponen? Det bitre blandet med noe søtt gir en smakfull vri på desserten. Du får den fra Frogner Special.

 

 

Julevanen vi må kvitte oss med

Det er ikke alle tradisjoner man trenger en vri på, men det er alltid noen vaner man kan kvitte seg med. Og, gjennom julen er matsvinn en av de første.

Om du har noe i fryseren du vil bruke opp finnes det enkle måter å gi nytt liv til tradisjonsrik mat. 

Tips: Kjøpte du litt for mye ribbe i år? Frys den ned til grillsesongen – ribbe er perfekt å helsteke på grillen!

 

Hovedrett: Pork belly buns med ribbe

Hvorfor ikke ta noe av det mest trendy du finner på en food truck i New York, og server det denne julen?

For å lage pork belly i risbolle trenger du ribberester og litt tålmodighet, men resultatet er definitivt verdt ventetiden!

Du finner oppskriften her: https://meny.no/oppskrifter/Svin/Ribbe/steamed-buns-med-svinekjott/

Tips: tilsett gjerne syltet rødløk eller surkål for å fange opp den julete smaken vi nordmenn elsker.

 

 

Finn flere spennende retter fra Meny som gir nytt liv til julematen: https://meny.no/tema/jul/juleribbe/ribbe-pa-nye-mater/

Frogner Special og Meny er her for dere gjennom julen og bistår med alle spørsmål dere har om maten på bordet.

Se våre åpningstider gjennom julen her

 

Vi på Fornebu S ønsker alle en fantastisk jul og et godt nytt år.

Logg inn