Vår i luften – tid for å lage mat ute!

Det er tid til å fyre opp grillen igjen og nyte smakfulle måltider utendørs. Kjøttansvarlig hos Meny og butikksjefen på Jernia deler sine beste tips!

10/05/24 Mat og servering

Kjøttansvarlig hos Meny deler sine beste tips for å lage deilige grillmåltider, fra saftige biffstykker til smakfulle hamburgere. I tillegg forteller butikksjef på Jernia om det beste grillutstyret for sesongen – fra anerkjente merker som Weber, Char-Broil og Morsø.

 

Favoritter på grillen

– Jeg er en “biff-elsker”, så når det gjelder grillmat, vil jeg absolutt anbefale å gå for et godt og saftig biffstykke, sier kjøttansvarlig på Meny, Sandra Totland. Biff er jo alltid en slager på grillen! Velg gjerne en biff med bein, da får du mer smak av kjøttet. For eksempel, kan jeg anbefale en entrecote med ben, Côte De Boeuf, denne gir en god og saftig smak når den grilles. Og så anbefaler jeg virkelig å prøve vårt eget grillkrydder til biffstykket, dette består av røkt salt, rosmarin, hvitløk og pepper – og den passer utmerket til alle type biffvarianter!

Biffstykket skal omtrent stekes i 40 minutter på grillen, avhengig av tykkelsen. Sandra sitt beste tips for godt tilbehør er å lage en god maisstuing til å ha ved siden. Denne lager du enkelt ved å koke opp ønsket mengde mais, og deretter mose blandingen sammen med litt fløte, hvitløk, salt og pepper. Vipps, så har du raskt og enkelt en ferdig og kjempegod siderett til biffen! Se oppskrift her: https://meny.no/oppskrifter/Svin/Ribbe/grillribbe-med-maisstuing/ 

For dem som vil gjøre det enda enklere, har Meny også en rekke ferdige og gode grillsauser å velge mellom. Sandra anbefaler da å gå for en av deres såkalte “chimichurri”-sauser, dette er kalde urtesauser som passer ypperlig til grillet kjøtt. Du kan også lage chimichurri selv. Se oppskrifrt på chimchurri her: https://meny.no/oppskrifter/Sauser-og-dressinger/Sauser/Chimichurri/

Saftige og gode spareribs på grillen

– Mitt beste tips når det gjelder spareribs, er å først dampe dem i coca-cola ca. en times tid før den legges på grillen. For ekstra mye smak, glaser gjerne kjøttstykket med en barbeque-saus i tillegg. Jeg kan love deg at dette blir en god og saftig smaksopplevelse!

For å lage perfekte spareribs steker du stykkene omtrent ti minutter på grillen – fram til du ser at stykkene har fått et crispy ytre. Sandra anbefaler ofte spareribs til kundene som kommer innom, og mener dette er et godt grillalternativ som det er enkelt å lage et deilig måltid ut av. Se oppskrift på saftige spareribs kokt i coca-cola her: https://meny.no/oppskrifter/Svin/spareribs-kokt-i-cola/ 

Et lettvint og godt måltid: Nakkekoteletter

Dersom du er ute etter et lettvint og godt måltid, er nakkekoteletter på grillen et ypperlig alternativ! I ferskvaredisken på Meny finner du forskjellige varianter å velge mellom med ulike marinader. Se oppskrift på trøffelmarinerte nakkekotelleter med middelhavsgrønnsaker her: https://meny.no/oppskrifter/Svin/Koteletter/nakkekoteletter-med-middelhavsgronnsaker/ 

– Det tar faktisk like lang tid å grille nakkekoteletter som det tar å steke dem på panna inne, sier Sandra. Kombiner gjerne med noen stekte grønnsaker til ved siden, eller gå for en enkel salat til, så har du en god middag ferdig på 1-2-3!

Gode og smakfulle hamburgere – alltid en klassiker! 

Angusburgeren har jo blitt vårt klassiske grillprodukt de siste årene, og disse er laget i en perfekt kombinasjon av ulike kjøttblandinger, forteller Sandra. Vi har både helt enkle angusburgere her i ferskvaredisken, og vår såkalte “Chilli Ghost”-variant som kommer med en spicy marinade. Man kan jo også velge å marinere burgeren selv med akkurat den smaken man ønsker. Nesten alt er mulig når det gjelder marinade på burgeren, og jeg kan for eksempel anbefale å teste ut en marinade med rødvin eller whiskey, fortsetter hun.

Topp gjerne burgeren med en trøffel- eller cheddarost for ekstra smak. Sandra tipser også om å teste ut deres tørrsalta bacon fra “Jæren Smak”, denne har en litt søtlig ettersmak som passer helt perfekt til angusburgeren. Og så er jo prikken over i’en Meny sin ferdige sylta rødløk samt barbequesaus fra “Sticky Fingers”, ifølge Sandra. Sistnevnte kommer i en rekke ulike smaksvarianter, og passer perfekt til en burger inni et godt og saftig briochebrød. Se oppskrift på klassisk angusburger med bacon, cheddar og sprøstekt løk her: https://meny.no/oppskrifter/hamburger/klassisk-angusburger-med-cheddar-bacon-og-sprostekt-lok/ 

Til slutt skyter Sandra inn at alle burger-elskere kan glede seg til uke 17, da kommer det nemlig en helt ny burgervariant hos Meny. Hun kan røpe såpass at den heter “Smash Burger”, og at den er inspirert av spicy og spennende smaker som er i vinden om dagen…

Dersom du ikke klarer å vente så lenge kan du prøve deg på trendburgeren “Smash Burger” selv, se oppskrift her: https://meny.no/oppskrifter/hamburger/smash-burger/ 

På Jernia finner du det beste grillutstyret!

På Jernia finner du en rekke ulike griller fra de anerkjente grillmerkene Weber, Char-Broil, Morsø og Sunwind – og alt av utstyr du trenger til grillsesongen. Butikksjef på Jernia, Trine Mariann Nilsen, forteller at det definitivt selges mest av Weber-grillene, og det er ikke uten grunn. – Disse har nemlig ekstremt god kvalitet! I tillegg er det både enkelt å få tak i nye deler og ekstrautstyr til dem, slik at man enkelt kan oppgradere grillen om man ønsker det, sier Trine.

Jernia har flere ulike varianter og modeller av Weber-grillene, så her finner du garantert en grill som passer til ditt bruksområde, enten du planlegger hagefest eller campingtur med grilling. 

Flere kvalitetsgriller fra ulike merkevarer

Videre forteller Trine at de også selger en god del griller fra det anerkjente grillmerket, Char-Broil. – Disse grillene har en svært god varmefordeling, og kommer i flere forskjellige størrelser. I tillegg er grillene utstyrt med det smarte grillsystemet kalt “TRU Infrared™”, noe som gjør at varmen blir jevnt fordelt utover hele overflaten, og dermed blir grillmaten opptil 50% saftigere!  

Morsø er et dansk grillmerke som har fokus på kvalitet og estetikk. Grillleverandøren leverer både gassgriller og pizzaovner. Butikksjef Trine forteller at alle grillene fra Morsø er laget i støpejern, noe som gjør at de holder ekstremt godt på varmen. Grillene fra Sundwind består av hele tre brennere, i tillegg er de spesiallaget for norske forhold, og er et rimeligere alternativ til de ovennevnte grillmerkene, avslutter butikksjefen.

Logg inn