Vi velger klær som varer

Kvalitetsplagg i jordtoner, rødt eller svart. I nedgangstider dras vi mot det funksjonelle og trygge i motebildet, sier moteekspert Petra Middelthon.

05/12/23 Mote og sko Nyheter

– Vi lever jo i en spesiell tid akkurat nå, og som i alle andre deler av samfunnet påvirkes motebildet også av dette, forteller Petra Middelthon.

– Det vi kjøper, det bruker vi. Vi vil ikke ha plagg med taggs i skapet lenger, som bare blir hengende. Vi sparer heller til klær med god kvalitet og gleder oss når vi til slutt kjøper det vi har ønsket oss lenge, sier hun.

En urolig tid gjør oss mer bevisste på å velge kvalitet fremfor kvantitet, og fører til at flere verdsetter godt håndverk.

– Vi søker oss til det som har fungert i generasjoner og som er trygge og gode valg. Dette preger også motebildet. Samtidig ønsker vi å bære klær som vi føler oss fine i og vet at vi kler, istedenfor å henge med på en trend, forteller moteeksperten.

 

Paljetter og rødt

Selv om tiden vi lever i kan virke mørk, har flere merker gått inn for å lage klær eller tilbehør som lyser opp i hverdagen.

– Slik som Pearl Octopuss.Y med store smykker som gjør deg glad. Det pynter opp og hever humøret, og det skal man ikke undervurdere. Derfor er også paljetter og gull tilbake for fullt. Og har du først kjøpt et paljettskjørt eller en sølv skinnbukse så kan den brukes til flere anledninger enn bare på fest, sier Middelthon.

Hun omtaler rødt som den store trendfargen i vinter, både i klær, smykker og tilbehør.

– Rødt er trygt og varmt, og formidler kjærlighet, og det trenger vi mer enn noen gang. Det er også en farge som er gøy å kombinere med rosa og lilla, som også er i aktuelle i vinter, forteller hun.

 

Back to earth

Jordtoner i solide og sterke materialer som skinn og ull ser vi også mye av i vinter. Grått, brunt, beige, khaki og offwhite går igjen i ulike nyanser.

– De gir følelsen av å ha begge beina på jorda og kjempe videre. Du kan kle deg i disse fargene fra topp til tå, gjerne i
helfarge i ulike nyanser av de samme jordtonene, sier Middelthon.

 

Klassisk og svart

– Svart kan man ikke unngå i år, verken på catwalken eller i klesbutikkene. Det enkle og helsvarte har alltid vært veldig chic. Vi bruker svart både til hverdag og fest og i alle materialer, som ull, skinn, silke, og blonder, sier Middelthon.

Hun tror mange føler for å tone ned sterke farger akkurat nå og derfor velger svart og heller leker seg med ulike kvaliteter og materialer.

Logg inn